frankrijk.nl

5 Franse desserts voor de feestdagen

Al op zoek naar een elegant toetje voor het kerstdiner? Met deze 5 klassiekers zit je eigenlijk altijd goed. Niet speciaal moeilijk om te maken, maar even uitproberen komende weken is wel verstandig!

Crème caramel

Een flan onder een laagje karamel: met crème caramel eindig je je de avond op een heerlijk zachte noot. Zo maakt de Franse moeder van Carole ‘m! Lees het recept

Crème caramel

Moelleux au chocolat

De warme chocolade loopt naar buiten zodra je je lepel erin zet: moelleux…!  Makkelijk te maken maar je moet wél even de perfecte baktijd in jouw oven kennen. Dus minstens twee keer proefbereiden! Lees het recept

Frans dessert Moelleux au Chocolat

Tarte Tatin

Het moeilijkste van tarte tatin is de karamel maken, maar Irene legt uit waar je op moet letten! Lees het recept

tarte tatin recept

Mousse au chocolat

Onze Egbert uit de Elzas zweert bij dit recept voor chocolademousse. En ideaal voor feestdiners: je kunt dit nagerecht al een dag van te voren maken en in de koelkast zetten. Lees het recept

Tarte au citron

Mmm, Franse citroentaart, altijd een elegante afsluiter van een diner! Anja legt uit hoe je ook de meringue helemaal goed krijgt! Lees het recept

recept Franse citroentaart

LEES OOK:
Nog meer dan 60 lekkere Franse recepten!
De 20 mooiste Bûches de Noël in 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *