5 Franse desserts voor de feestdagen
Al op zoek naar een elegant toetje voor het kerstdiner? Met deze 5 klassiekers zit je eigenlijk altijd goed. Niet speciaal moeilijk om te maken, maar even uitproberen komende weken is wel verstandig!
Crème caramel
Een flan onder een laagje karamel: met crème caramel eindig je je de avond op een heerlijk zachte noot. Zo maakt de Franse moeder van Carole ‘m! Lees het recept
Moelleux au chocolat
De warme chocolade loopt naar buiten zodra je je lepel erin zet: moelleux…! Makkelijk te maken maar je moet wél even de perfecte baktijd in jouw oven kennen. Dus minstens twee keer proefbereiden! Lees het recept
Tarte Tatin
Het moeilijkste van tarte tatin is de karamel maken, maar Irene legt uit waar je op moet letten! Lees het recept
Mousse au chocolat
Onze Egbert uit de Elzas zweert bij dit recept voor chocolademousse. En ideaal voor feestdiners: je kunt dit nagerecht al een dag van te voren maken en in de koelkast zetten. Lees het recept
Tarte au citron
Mmm, Franse citroentaart, altijd een elegante afsluiter van een diner! Anja legt uit hoe je ook de meringue helemaal goed krijgt! Lees het recept
LEES OOK:
Nog meer dan 60 lekkere Franse recepten!
De 20 mooiste Bûches de Noël in 2018
Beeld: Carole Gölitz (Crème Caramel), Pierre Javelle (moelleux chocolat), Irene de Waal (tarte tatin), Egbert Ausems (mousse au chocolat), Anja Roubos (taart)
– PINTEREST –
Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het dan op je Pinterest!
