frankrijk.nl

Winterglamping bij Les Arcs: groots skiën voor kleine prijs

Jeee, dit is een ontdekking! Bij deze camping in Bourg-Saint-Maurice logeer je heel goedkoop in sfeervolle houten chalets met houtkachel. Je verblijft er midden in de natuur en skiet in het waanzinnige skigebied van Les Arcs. Het beste van twee (witte) werelden! 

Skivakantie voor een prikkie?

Voor een wintersportvakantie moet je wat centen over hebben, zo weten alle skiliefhebbers. Vooral de prijzen van hotels en appartementen zijn pittig in het hoogseizoen. Wij vonden het dus interessant om te horen dat Huttopia – een van onze favoriete kampeerketens in Frankrijk – diverse campings vlak bij skigebieden heeft. Deze campings zijn helemaal winterproof en bieden knusse, verwarmde en zeer betaalbare huuraccommodaties. En laat er nou zo’n wintercamping zijn in Bourg-Saint-Maurice,aan de voet van het gigantische skigebied Paradiski, met 425 km aan pistes!

Camping Huttopia Bourg St Maurice

Skigebied Les Arcs aan je voeten

Dat je nog in het dal zit is eigenlijk helemaal geen probleem. Sterker nog, deze camping is ingesteld op de routine van wintersporters en biedt een pendelservice naar pistes. Geef de avond van te voren je gewenste vertrektijd door aan de receptie en de volgende ochtend staat er een busje voor je klaar om je snel naar de funiculaire van Bourg-Saint-Maurice (op 1,5 km) te brengen. Deze kabeltrein zoeft je in 7 minuten naar Arc 1600 en daar stap je meteen op de piste.

Huttopia Bourg St Maurice

Zo heb je een superverbinding met een skigebied dat tot een van de grootste van Frankrijk gerekend wordt, terwijl je op deze glamping-camping al voor €550 per week met z’n zessen in een chalet kunt zitten! Kijk, met zo’n prijs heb je meteen onze aandacht! En oja, nog een voordeel van de locatie (insidertip van Josee): je zit vlak bij de supermarkt Intermarché en de Decathlon. Ook kun je veel lokaal lekkers scoren op de weekmarkt van het authentieke Bourg-Saint-Maurice, dat op loopafstand ligt van de camping.

Camping Huttopia Bourg St Maurice

Houten chalets met gezellige houtkachel

De chalets zien eruit zoals we van Huttopia gewend zijn: smaakvol en duurzaam, met veel gebruik van hout en andere natuurlijke materialen. De huisjes hebben 2 slaapkamers, 1 badkamer, een open keuken en een houtkachel. Elk chalet heeft een eigen veranda, met een houten tafel zodat je relaxed in de zon kunt zitten. En in een van de centrale gebouwen van deze Huttopia-camping is er een verwarmde skiroom, waar je je skispullen kunt achterlaten. Dus geen gedoe met lekkende skischoenen in het chalet.

Ook voor campers in de sneeuw

De centrale lounge van de camping heeft een open haard, snelle wifi, tafelvoetbal en een bar waar je warme chocolademelk en vin chaud kunt krijgen. Gemoedelijke plek voor de après-ski kortom, zeker als je niet zo nodig een drukke kroeg bij de piste in hoeft. Sowieso is deze camping een kalme plek om bij te komen na een dagje in de sneeuw, want op het grote terrein staan in de winter natuurlijk geen tenten. Wél zijn er wel  50 standplaatsen voor wintervaste campers (in het Frans zo mooi carvaneige genoemd)! Goed nieuws voor mensen die zo’n ding hebben, want er zijn bijna geen campings meer in de Franse Alpen waar je ‘s winters met je camper terecht kunt. Terwijl dat natuurlijk he-le-maal een interessante budgetoptie is…!

Huttopia Bourg-Saint-Maurice, chalets vanaf €549/week (max. 6 pers.), tijdens schoolvakanties max. €799/week. Per nacht al vanaf €112. Meer informatie: europe.huttopia.com/nl/

Huttopia Bourg St Maurice Glamping

PLUS+
– Bij alle Huttopia wintercampings krijg je 55% korting op de huur van skimateriaal bij Sport 2000 en in Bourg-Saint-Maurice ook korting op de skipas.
– Dit is ook een fijne zomercamping: vanuit Bourg-Saint-Maurice kun je mooie wandelingen en dagtochten maken en in de zomer is het buitenzwembad geopend.
– Ga je voor een duurzame skivakantie per trein? De Ski Thalys stopt in Bourg-Saint-Maurice!
– Kijk ook naar de andere wintercampings van Huttopia: zo is er eentje in Vallouise in de Hautes-Alpes en in Font Romeu in de Pyreneeën (vanaf die camping kun je zelfs te voet naar de skiliften, uniek!)

Zie hier meer informatie over de wintercampings van Huttopia

VROEGBOEKKORTING!

Wil je in de zomer verblijven op deze camping? Kan ook! Wie op uiterlijk 31 december 2018 een verblijf van 7 nachten boekt bij deze campings ontvangt tot 30% korting! Actiecode: EB19HUTTOPIA Via de website of via 085-040 11 40 / [email protected] 

LEES OOK:
5 hippe natuurcampingsmet prachtig uitzicht
Fijne Franse citycamping, in o.a. Lyon en Parijs

Tekst: Nicky Bouwmeester & Josee Schouten. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Huttopia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *