frankrijk.nl

Trend in Parijs: les bars à fromage

De ene na de andere kaasbar opent zijn deuren in de Franse hoofdstad. Soms is het een kaaswinkel met een bar erin. Soms is het een wijnbar met een uitgebreide kaaskaart. Het resultaat is hetzelfde: heerlijk veel fromage op de vierkante meter!  

Beau et fort

In Rue du Faubourg-Montmartre (niet ver van het bekende restaurant Chartier!) zit deze nieuwe kaaswinkel met een prachtig café-restaurant erbij. Je kunt hier op bijna alle uren van de dag kaas  – en andere gerechten – proeven. Kaasliefhebbers gaan vanzelf glimlachen bij zien van de prachtige etalage: vol goudgele stukken comté, vochtige blauwaderkazen en rijen lonkende zachte Franse kaasjes…

kaasbar en kaaswinkel in Parijs

Locatie: niet ver van de Folies-Bergère, 37 rue du Faubourg-Montmartre, 9e arron.  www.beauetfort.com


Coopérative laitière du Beaufortain

Beaufort-fans krijgen een snellere hartslag bij dit adres. Vlak naast het theater van Odeon (achter Jardin du Luxembourg) zit een winkeltje van dé coöperatie van kazen uit de streek Beaufortain in de Savoie. Je proeft in deze kaaswinkel annex kaasbar dus de beste kazen rechtstreeks uit de Franse Alpen. Pff, fais moi-mal...

kaasbar en kaaswinkel in Parijs

Locatie: bij Jardin du Luxembourg, 9 rue Corneille, 6e arron. www.cooperative-de-beaufort.com


Formaticus

Ook de opkomende wijk Batignolles heeft een nieuwe ‘bar à fromages’. In een vroegere slagerij zit een stijlvolle kaasbar met restaurant. Niet alleen het interieur, ook de kaasplanken (€20/6 soorten) worden hier met smaak vormgegeven: walnootje erbij, kersenjam, gedroogde cranberries..

kaasbar en kaaswinkel in Parijs Formaticus

Locatie: wijk Batignolles, 16 rue Brochant, 17e arron., www.restaurant-formaticus.fr


La Crèmerie du 17ème 

In dezelfde wijk (Batignolles) in het 17e arrondissement kun je terecht bij deze moderne kaasboer met tafeltjes voorin de winkel. Je kunt hier langs de vitrines met kazen lopen en je eigen voorkeuren aangeven, net als bij een kaaswagen in een restaurant.  Op de kaart onder andere: brunches, soepen, raclette, bord met 4 kazen en salade (€15).

kaasbar en kaaswinkel in Parijs

Locatie: wijk Batignolles, 106 rue Legendre, 17e arron. meer info


Pigalle Fromage Club 

Als er ook in de hippe wijk South Pigalle (SoPi) kaasbars openen dan weet je zeker dat dit een nieuwe trend is in Parijs. Bijzonder wel: behalve Franse kazen staan hier ook diverse soorten Japanse saké op de kaart en dat schijnt een heerlijke combinatie te zijn.

kaasbar en kaaswinkel in Parijs Pigalle FRomage Club

Locatie: wijk SoPi, 35 rue Jean-Baptiste Pigalle, 9e arron., www.fromageclub.fr


La Vache dans les Vignes 

De naam zegt het al: er loopt een ‘koe door de wijngaard’ bij deze sympathieke tent naast het Canal Saint-Martin. Een wijnwinkel en kaaswinkel inéén dus, met een stuk op 10 zitplaatsen. Het draait hier om de mooiste wijn-kaascombinaties en de jonge eigenaren helpen daar geduldig bij. Kaasplanken vanaf €12.

wijnbar en kaaswinkel in Parijs

Locatie: Canal Saint-Martin, 46 quai de Jemmapes, 10e arron., meer informatie

LEES OOK:
8 hippe wijnbars in Parijs
15 Franse kazen die je geproefd moet hebben

Eén reactie op “Trend in Parijs: les bars à fromage”

  1. Ruud schreef:

    Leuk om te lezen. Maar jammer dat La Vache dans les Vignes als laatste staat 🙂 Ze bestaan al sinds augustus 2013 en zijn denk ik een van de eersten geweest met dit concept. Ik kom er graag. Doe Selim de groeten van mij 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *