frankrijk.nl

Moderne rôtisserie in Montreuil-sur-Mer: Froggy’s Tavern

Een moderne herberg in Noord-Frankrijk die tot buiten de streek bekend is. Deze neo-rôtisserie in Montreuil-sur-Mer is dan ook het tweede adres van de gevierde chef Alexandre Gauthier.

0-moderne-herberg-Froggys-Noord-Frankrijk-nl

Wie het restaurant Rijsel in Amsterdam kent, weet al een beetje wat er in een rotisserie naar Noord-Frans voorbeeld op de kaart staat. Piepkuiken en speenvarken in royale goudbruine porties geserveerd met gebakken aardappeltje en salade. Ook in Froggy’s Tavern kunnen carnivoren hun hart ophalen. Buiten kringelt de geur van geroosterd vlees je al tegemoet en eenmaal binnen kijk je uit op de moderne grill in de keuken

Vestingstadje Montreuil-sur-Mer

Al die gebraden kippetjes, het gedimde licht en de houten balken van het plafond doen in de verte aan een middeleeuwse herberg denken, ware het niet dat het interieur van Froggy’s verder heel modern en eigentijds is. Dat is een leuk en verrassend contrast met de locatie, want het restaurant is gevestigd in een voormalig graanpakhuis in het schilderachtige vestingstadje Montreuil-sur-Mer.

1-moderne-herberg-Froggys-Noord-Frankrijk-nl

Rotisserie in Noord-Franse stijl

Door het originele concept en het niveau van de broches (aan spiesen geroosterd vlees) is Froggy’s een succes sinds de opening in 2007. Het is het tweede adres van Alexandre Gauthier, een bekende jonge chef uit de streek, die tevens eigenaar is van La Grenouillère, een restaurant met moderne keuken en gastenkamers, in een middeleeuwse boerderij net buiten Montreuil.

Menu €21,50 (2 gangen)-€28 (3 gangen)

3-moderne-herberg-Froggysl-Noord-Frankrijk-nl
PLUS +
-Sfeervol terras op mooie binnenplaats met live-muziek in de zomer

MIN –
-Binnen en buiten zit je op moderne houten banken: dat staat heel mooi, maar het is na een tijdje wel wat minder comfortabel dan een stoel. Ennuh… dit adres is geen aanrader voor (parttime)vegetariërs.

Meer info op www.froggystavern.com

5-moderne-herberg-Froggys-Noord-Frankrijk-nl

LEES OOK:
Montreuil-sur-Mer, culinair stadje in Noord-Frankrijk
17x waarom we Noord-Frankrijk zo leuk vinden
Arras, 7 redenen voor een bezoek aan deze leuke Noord-Franse stad
Bloempot, hip restaurant in Lille

2 reacties op “Moderne rôtisserie in Montreuil-sur-Mer: Froggy’s Tavern”

  1. Guest schreef:

    Grappig adres zeg. Hebben ze ook vis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *