frankrijk.nl

Idyllische familiecamping aan een riviertje

La Vallée Verte is een prachtige groene terrascamping aan de rand van een riviertje in de Provence Occitane. Door de ruime ligging midden in de natuur hebben alle kampeerplaatsen en glamping-accommodaties veel privacy en een geweldig uitzicht. De Nederlandse leiding zorgt bovendien voor een perfecte sfeer!

Groene vallei in Zuid-Frankrijk

Als je over de 1,5 km lange oprijlaan rijdt kun je het bijna niet geloven. Waar blijft de camping, hier is alleen maar bos? Eenmaal aangekomen wordt het nog mooier: roze oleander, cipressen, lavendel, olijfbomen… ‘La Vallée Verte’ heeft haar naam duidelijk niet gestolen, zoals een Fransman zou zeggen! Met slechts 140 kampeerplaatsen op 36 hectare is deze familiecamping een oase van rust. En de grote blikvanger is de rivier de Cèze, die langs het campingterrein kabbelt.

camping-vallee-verte-barterras-5-sterren-camping

Nederlandse leiding

Deze extreem groene locatie op een kwartiertje van het dorp Bagnols-sur-Cèze is één van de redenen dat veel Nederlanders hier elk jaar weer terugkomen. De andere is de enthousiaste Nederlandse leiding, die hier altijd voor een meer dan professionele ontvangst zorgt. Alles ‘klopt’ qua sfeer en de dienstverlening is warm en laagdrempelig. Zo is er restaurant met een Franse keuken en groot terras, een bar die naast lokale tapas-planken ook een bitterbal voor de liefhebber en een eigen bakkerij die elke dag voor vers (stok)brood en croissantjes zorgt!

Nederlandse camping Languedoc aan riviertje team

Camping met vijf sterren

Eigenaresse Elisabeth Sinnema runt de camping al 12 jaar in haar eentje maar ze krijgt elke zomer versterking van een enthousiast Nederlands team, dat onder meer de vele kinderactiviteiten en excursies (kanotochten, wandelingen, wijnuitstapjes) verzorgt. Afgelopen jaar gaf Elisabeth de camping een flinke opfrisbeurt: diverse centrale gebouwen zitten als nieuw in verf, het barterras kreeg nieuwe tafels en stoelen en de al spectaculaire beplanting van het campingterrein is nog verder uitgebreid.

camping-vallee-verte-kinderen

Wel 4 tuinmannen zijn op deze camping fulltime aan de slag om het grote terrein zo mooi groen te houden. Elisabeth: “Ik houd vooral van een wilde en zo natuurlijk mogelijke omgeving, maar onderhoud van ons bos is een lokale verplichting en ik moet zeggen: wat extra snoeiwerk is toch ook erg mooi. Het is bijna een bospark geworden!” Vanwege het nauwkeurige onderhoud van de camping en het hoge niveau van de faciliteiten kreeg La Vallée Verte in september 2018 een vijfde ster.

Vallee Verte groene familiecamping Gard

Glamping: trendy cabanes

Naast de 140 staplaatsen heeft de camping ook 80 huuraccommodaties, waarvan de nieuwste Cèze Cabanes heten. Dat zijn houten huisjes met rieten dak, die er van buiten charmant eenvoudig uitzien maar binnen aan alle comfort voldoen. Met airconditioning, 2 aparte slaapkamers, goede bedden, een XXL-inloopdouche en een woonkeuken. Dankzij de grote schuifdeuren gaan binnen en buiten als vanzelf in elkaar over: veel gasten zetten de grote eettafel dan ook lekker op de veranda.

Vallee Verte groene familiecamping Gard

Begin 2019 komen er nog 6 vergelijkbare huisjes bij, de Forêt Cabanes, die op een centrale plek op de camping komen te staan. Daarnaast zijn er ook safarilodges, diverse soorten houten stacaravans én Villa Lys. Deze riante vakantievilla met eigen zwembad ligt net buiten de camping in het nabijgelegen dorpje La Roque-sur-Cèze. Ideaal voor wie zijn eigen plekje zoekt maar toch ook van de 5-sterren faciliteiten van La Vallée Verte wil genieten.

La Vallée Verte, houten stacaravans Ophéa Panoramique (4 pers.) vanaf €39/nacht. Nieuwe houten huisjes, de Cèze Cabanes en de Fôret Cabanes (5 pers.) vanaf €50/nacht. Villa Lys, vakantiehuis (4-8 pers.) vanaf €625 (4 pers.)-€792 (8 pers.)/week. Meer informatie: www.la-vallee-verte.com

Villa Lys vakantiehuis Vallee Verte Villa Lys, het vakantiehuis, en helemaal rechts Elisabeth Sinnema

PLUS+
– La Vallée Verte is een echte terrassencamping met daardoor op alle staplaatsen veel privacy én uitzicht, vaak tot aan de rivier. Let op: wel veel hoogteverschillen dus, iets om rekening mee te houden als je slecht ter been bent!
– Verse bakker op het terrein! En een restaurant en bar: je hoeft bijna niet weg.
– Ligging in de Gard – wij zijn dol op die streek! – vlak bij mooie plaatsen als Uzès, Nîmes en de watervallen van Sautadet. Ook de zee, de Cevennen en de Ardèche liggen op rijafstand.
– Dit is een camping die ook in voor- en naseizoen op volle kracht draait: alles is gewoon open, ook de warme bakker bijvoorbeeld.

Nederlandse camping Languedoc aan riviertje

Vallee Verte groene familiecamping Gard La Roque-sur-Cèze, het dichtstbijzijnde dorpje bij de camping en ook de plek waar vakantiehuis Villa Lys ligt.

camping-valleee-verte-wandelingen-omgeving Georganiseerde wandeltochten in de omgeving

LEES OOK:
De mooiste dorpen in de Languedoc-Roussillon
Top 8 Zuid-Franse markten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button