frankrijk.nl

Luxe ski-appartementen in Portes du Soleil

De Portes du Soleil is een geliefd skigebied bij Nederlanders dankzij de vele pistekilometers (650!), de gezellige dorpen én de fijne logeeradresjes. Zoals deze appartementen in chaletstijl. 

Chaletappartementen in gezellig dorpje

Noem Portes du Soleil en de één roept Zwitserland, de ander Frankrijk. Allebei goed! De 650 kilometers pistes trekken zich niets aan van ’s lands grenzen en ontsluiten meer dan 12 skidorpen, waaronder Morzine, Chatel, Avoriaz, Les Gets én La Chapelle d’Abondance. Die laatste is een klein en authentiek bergdorp, bakermat van de bekende kaas met dezelfde naam. Maar ’s winters zijn de Abondance-koeien op stal en biedt het dorp een geheel andere smaakmaker: de chalet-style appartementen van Mont Blanc Alpine Estate.

La Chapelle d'Abondance in skigebied Portes du Soleil

Luxe en slimme (Nederlandse) inrichting

Het is een Nederlands project en dat verklaart een boel, want de 24 superdeluxe appartementen, gelijk verdeeld over 2 residenties, zijn toch wel afgestemd op wat wij Noordelingen juist zo prettig vinden. Vooral als het gaat om comfort en design. Om te beginnen zijn ze lekker ruim, want de oppervlakten variëren van 60 m2 tot 140 m2. On top of that zelfs twee penthouse appartementen van maar liefst 140m2! En dan de inrichting: uitnodigende banken in de royale living, luxe keuken met veel accessoires en vooral licht, veel licht dankzij de enorme raampartijen. Aan audiovisuele gadgets geen gebrek: Ipod-dockingstation, Apple-TV (met alle Nederlandse zenders!), dvd-speler. En uiteraard wifi. Een kleine wellness biedt voor alle gasten toegang tot sauna, jacuzzi en fitness. Zelfs aan een algemene kinderspeelkamer is gedacht. En dat op loopafstand van de skilift en oefenweide. Een mooie locatie voor een wintersportvakantie met familie en vrienden!

Mont Blanc Alpine interieur La Chapelle d-Abondance

Toplocatie voor skiërs én langlaufers

De appartementen liggen op 50 meter van het dalstation Crêt Béni. Vanaf hier heb je toegang tot een deel van het eigen skigebied van La Chapelle. Dat heeft 16 pistes plus een boardercross én een rodelbaan. Dit is ook het deel waar beginners starten. Langlaufers doen hier de ski’s onder om over de 35 km aan loipes door de vallei te glijden. De echte kilometervreters pakken de gratis skibus of eigen auto om naar de 2 km verder gelegen gondellift La Panthiaz te gaan. De pistes hier gaan naadloos over in die van Châtel en Morgins en maken dus onderdeel uit van het skigebied van Les Portes du Soleil.

Heerlijk relaxadresje

Josee deed de test vorig jaar december: “het appartementencomplex ligt net iets buiten het dorpscentrum, heerlijk rustig en met uitzicht op de pistes van La Chapelle achter het complex.  Een prima gebiedje om de spieren warm te maken, maar voor het betere skiwerk pakten wij toch de auto om direct naar Chatel te rijden (Linga) om zo sneller door het skigebied van Les Portes du Soleil te cruisen. Wij genoten vooral ook van onze wandeltochten naar het dorp en langs de rivier achter het appartement. Je ziet genoeg want hier wordt ook gelanglauft en ’s middags is dit het terrein voor de sledehonden. Dat maakt deze plek dan ook ideaal als je met een gemengd gezelschap gaat van skiërs, niet-skiërs en of langlaufers. Het appartement was heerlijk: fijne zithoek met TV met Nederlandse zenders, complete keuken en goeie douche in de badkamer. De algemene wellnessruimte beneden is niet groot maar wel heel lekker!”. Conclusie: heerlijk relax-adresje in een een idyllische omgeving bij een dorpje dat alle Franse charme nog bezit. En skiën in Les Portes du Soleil verveelt nooit!”

Er komt een zusje bij: Les Chateaux d’Abondance!

Chateux d-Abondance Kleinschalig en intiem, daar houden wij van maar daar zit ook een keerzijde aan: het is snel vol. Hoe fijn dat er komende winter vanaf 9 februari in dezelfde stijl, maar dan nog ruimer en nog zonniger een nieuwe serie chalets van dezelfde eigenaar wordt geopend: Les Châteaux d’Abondance.  Verdeeld over drie grote chalets komen hier 20 luxe appartementen met daarbovenop een vijf super-de-luxe penthouse appartementen. Het ligt ietsje verder weg, in het dorp Abondance,  rustig en hooggelegen op een zonneplateau, waardoor je sowieso dat schitterend wijdse uitzicht over het dorp, de vallei en de lokale skipistes er gratis bijkrijgt. On-top-of-that een grote wellnessruimte met zwembad, jacuzzi, sauna, fitnessapparatuur en meerdere loungeplekken. Ga er vanuit dat je hier echt de auto moet pakken om naar de pistes te gaan maar dan krijg je er echt wel heul veel woongenot voor terug!

Logeren in Alpine Estate Lodge of Les Chateaux d’Abondance: nu met 20% KORTING

Wil je dit seizoen logeren in Alpine Estate Lodge of – vanaf 9 februari in Les Chateaux d’Abondance – dan kun je profiteren van een riante korting van 20%. Bovendien staat er bij aankomst een  welkomstmand met culinaire lekkernijen uit de streek voor je klaar.

  • Deze speciale aanbieding is te verzilveren door bij online boeking de kortingscode “NSV” in te voeren.*
  • Deze actie is geldig bij boeking t/m 31 januari 2019
  • Niet te combineren met eventuele andere kortingen van de verhuurorganisatie Romex Estate

Alpine Estate La Chapelle d'Abondance

Charmant skidorp met leuke eetadressen

Hoe klein ook, La Chapelle d’Abondance heeft samen met vlakbij gelegen Franse Châtel en Zwitserse Morgins veel winkels, café’s en vooral culinaire restaurants. Zo ontdekte Josee hier de Kir Alpin, een zalige cocktail die wordt geserveerd in de bar van Hotel Les Cornettes, dat ligt in de hoofdstraat. Ga dan door naar het restaurant van de buurman, l’Ensoleillé waar ze één van de beste diners van de vallei at, voor een hele goede prijs. Tip: bewaar ruimte voor de dessertkaart! Ook op de pistes glijd je letterlijk langs veel goeie en leuke restaurants. Josee had een sublieme kerstlunch bij Chez Babeth, absoluut een aanrader!

eten en drinken Portes du Soleil

Mont Blanc Alpine Estate, La Chapelle d’Abondance, 24 appartementen van 4 tot 10 personen, prijsvoorbeeld appartement 4 personen (2 slaapkamers) van €987 in het laagseizoen tot €2009 in het hoogseizoen. Krokusperiode is al nagenoeg vol, wel nog beschikbaarheid tijdens de kerstvakantie. En nu met vroegboekactie!

PLUS+
– Op verzoek badjas en badlaken te leen voor de sauna (bij de receptie)
– Kinderstoel en kinderbedje aanwezig (vooraf aanvragen).
– Niet zo ver rijden: op ca. 950 km van Amsterdam en 65 km van Genève Airport.
– Rustige ligging in authentiek bergdorpje
– Op loopafstand van skilift van het eigen eigen skigebied (ideaal als je kleine kinderen hebt)
– Veel speelruimte buiten voor de kinderen.

MIN-
– Het dorp ligt op 1020 meter, dus check sneeuw aan begin en einde van seizoen
– Je moet wel even een skibus nemen naar de liftverbinding met Les Portes du Soleil.
– weinig kapstokhaakjes in het appartement

La Chapelle d'Abondance skiën in Portes du Soleil

LEES OOK: Groeten uit La Chapelle d’Abondance

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten, OT La Chapelle d’Abondance, Romex. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *