frankrijk.nl

Kindvriendelijk campingdorp in Zuid-Frankrijk

Ouders willen ontspannen bij het zwembad, maar kinderen willen vooral spelen met leeftijdsgenootjes. Hoe combineer je beide op vakantie? Heel simpel: bij Sunêlia Domaine de la Dragonnière in Occitanië! Carole en Ulrike bezochten deze luxe glamping-camping in de buurt van Béziers.

Het is eind oktober, maar er gebeurt nog veel op Domaine de la Dragonnière. Geen wonder, want diverse Nederlandse en Franse gezinnen gebruiken de herfstvakantie om te genieten van de zon en de mooie bezienswaardigheden van Zuid-Frankrijk. Ook als het weer tegenzit verveelt niemand zich, want op deze camping met meer dan 700 stacaravans en 55 kampeerplaatsen is er veel te doen, voor echt alle leeftijden.

familiecamping Sunelia Domaine de la Dragonnière Zuid-Frankrijk

Clubcamping met veel animaties

Zowel de kleintjes als de volwassenen kunnen zich de hele dag bezighouden op de camping. Het dagelijkse animatieprogramma omvat een kinderprogramma, shows en concerten, sporten (zoals padel-tennis!) en diverse activiteiten, waaronder salsalessen. Daarom is een vakantie bij deze camping interessant voor gezinnen met kinderen van verschillende leeftijden. Op je kleine zusje passen? Dat hoeft hier niet, ze vindt genoeg nieuwe vrienden in de Sunny Club!

familiecamping Sunelia Domaine de la Dragonnière Zuid-Frankrijk

Moeilijk kiezen: welk zwembad?

Wij werden hier ook erg enthousiast over de grote zwembaden (waarvan één overdekte) en de lagune met een zandstrand. Hoewel de zee slechts op enkele kilometers van het campingdorp ligt (gratis shuttlebus!), is de ‘Lagune’ ideaal voor gezinnen met kleine kinderen. Het kunstmatige strand loopt geleidelijk af en het bad is slechts 1,20 m diep in het midden. Fijn voor het bouwen van zandkastelen, zwemmen en zelfs leren paddelen!

familiecamping Sunelia Domaine de la Dragonnière Zuid-Frankrijk Lagune-zwembad op de camping

Bamboe-zonweringen zorgen voor schaduw, zodat hele jonge kinderen bij de lagune een middagslaapje kunnen houden. Peuters worden blij van het 28 graden warme zwembad ‘Cubaine’ met waterspelletjes. Terwijl oudere kinderen baantjes kunnen trekken in het olympische bad of wedstrijdjes doen op de grote vierbaans glijbaan. Overigens komen er in 2019 nieuwe glijbanen bij.

familiecamping Sunelia Domaine de la Dragonnière Zuid-Frankrijk Sunny, de mascotte van de camping

Kidsclub met dagvullend programma

Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 kunnen terecht in de (gratis) Sunny Club, waar ze in verschillende talen opgevangen worden. Het programma is zo leuk en gevarieerd dat de meeste ouders blij zijn om de kinderen ook af ​​en toe bij de tent of de caravan terug te zien. Springkussens, mini-disco, optochten, peutergymnastiek, fotoshoots met Sunny de campingmascotte, beachvolleybal, hip-hop dansen…

familiecamping Sunelia Domaine de la Dragonnière Zuid-Frankrijk

Er zijn aparte programma’s voor de (hele) kleintjes en voor jongeren. Elke avond is er iets anders leuks: musicals, concerten en voorstellingen, mede geregisseerd door afgestudeerden van de beroemde Fame Musical School in Le Mans. Tip: er bestaat zelfs een app met alle activiteiten op de camping!

familiecamping Sunelia Domaine de la Dragonnière Zuid-Frankrijk

Niet koken tijdens de vakantie

Ook volwassenen komen aan hun trekken bij La Dragonnière. Als je geen zin hebt om te koken kun je voor het hele gezin volpension (in het laagseizoen) of halfpension (brunch + diner in het hoogseizoen) boeken bij camping-restaurant ‘La Terrasse’. En er zijn nog 4 andere restaurants om uit te kiezen. Bij ‘The Garden Grill’ geniet je van specialiteiten van de houtgestookte grill. Bij ‘Jack’s’ eet je hamburgers. In de ‘Rôtisserie’ krijg je onder andere pizza en strandclub ‘La Paillotte’ serveert tapas.

familiecamping Sunelia Domaine de la Dragonnière Zuid-Frankrijk

Voordeel voor gezinnen met kleine kinderen: kinderen tot 3 jaar mogen het hele jaar door gratis eten in de restaurants (en zelfs tot 5 jaar gratis in het laagseizoen). Ulrike en Carole kunnen bevestigen dat het eten uitstekend is. Bij de gedachte aan de tarte fine aux pommes loopt hen het water nog steeds in de mond!

familiecamping Sunelia Domaine de la Dragonnière Zuid-Frankrijk

Wellness voor ouders

Dat er voor je gekookt wordt is al erg fijn, maar ouders worden ook op andere manieren verwend. De camping heeft een eigen wellnessruimte met sauna, massages, schoonheidsbehandelingen en een stoombad. Maar wie let er dan op de kindjes? Ook daarvoor heeft Domaine de la Dragonnière een oplossing: bij het boeken van een massage kun je gratis gebruik maken van de kinderopvang.

familiecamping Sunelia Domaine de la Dragonnière Zuid-Frankrijk

Glamping: luxe mobilhomes

De huuraccommodaties op de camping zijn verdeeld in 3 categorieën: Comfort, Prestige en Luxe. De mobilhomes en chalets op de camping hebben aparte kamers, een overdekt terras, een magnetron en een open keuken. Als je het ons vraagt kunnen gezinnen het beste de meest luxe versie kiezen. Dan heb je namelijk ook airconditioning (fijn in de zomer!), een Nespresso-apparaat, een vaatwasser, een televisie en een comfortabele hangmat aan de voorkant van het vakantiehuisje, plus 2 gereserveerde ligstoelen bij het zwembad. Kinderspullen zijn beschikbaar op aanvraag: een kinderbed, -bad en kinderstoel staan dan bij aankomst voor je klaar in de mobilhome.

PLUS +
– Het seizoen loopt bij Le Domaine de la Dragonnière van begin april tot begin november.
– Rustige, autovrije zones op de camping.
– Verhuur van kinderfietsen, aanhangers en zelfs elektrische speelauto’s.
Occitanië, het gebied waar de camping ligt, is erg mooi en veelzijdig. De gratis conciërge-service heeft geweldige tips voor de omgeving en kan korting regelen voor uitstapjes!

familiecamping Sunelia Domaine de la Dragonnière Zuid-Frankrijk

– De populaire mascotte Sunny maakt elke ochtend je kinderen wakker (ouders kunnen zich hiervoor aanmelden).
– Er zijn mobilhomes die zo groot zijn dat oma en opa een eigen plekje hebben.
– Vanaf de luchthaven Béziers is er een gratis shuttlebus naar de camping.

MIN-
– Zie je kinderen maar eens weg te krijgen bij de snoepwinkel… 😉
– De mobilhomes rond de zwembaden en de uitgaansgebieden kunnen wat meer last van geluidsoverlast hebben.

Meer over camping Sunêlia Domaine de la Dragonnière. Onder ‘speciale aanbiedingen‘ vind je interessante prijzen.

Lezerstip!

Als je boekt vóór 30 november 2018, ontvang je tot 20% korting, betaal je nog de prijzen van 2018 (i.p.v. 2019) en is een annuleringsverzekering (tot max. 60 dagen voor aankomst) inbegrepen. Meer informatie

familiecamping Sunelia Domaine de la Dragonnière Zuid-Frankrijk

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Camping Sunêlia, Domaine de La Dragonnière.

Tekst: Ulrike Grafberger/Myrthe Galle Beeld: Ulrike Grafberger, Carole Gölitz en La Dragonniere Sunêlia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button