frankrijk.nl

De mooiste kerstetalages in Parijs

Parijs is al volop in kerstsferen! Alle warenhuizen hebben hun feestetalages onthuld en ook de verlichting van de Champs-Elysées is ontstoken. Een rondje langs de mooiste kerstversiering van de Lichtstad.

Elk jaar zijn de kerstetalages een grote trekker in Parijs, niet alleen voor toeristen maar ook vooral voor kinderen uit de stad zelf. In drommen staan ze zich te vergapen aan de bewegende poppen, monsters en treintjes die uit besneeuwde bergen verschijnen. En dankzij een speciaal opstapje kunnen zelfs de allerkleinsten dit kleurrijke spektakel tot in detail bekijken.

Kerst in Parijs warenhuizen versiering

Printemps Haussmann en Galeries Lafayette

Vooral de warenhuizen Galeries Lafayette en Printemps, naast elkaar gelegen op Boulevard Haussmann, pakken het elke winter groots aan. Samen vullen ze meer dan 15 etalages, dus het is een kleine wandeling om ze allemaal te zien. In de kerstetalages van Printemps – dit jaar onthuld door Laetitia Casta – dansen flamingo’s, windhonden en een vlinderballet met diamanten ringen.

kerstetalages in Parijs 2018

Galeries Lafayette heeft dit jaar veel gekke monsters en neonlichten. Ook binnen in het warenhuis is er geen twijfel mogelijk: de neonkleuren uit de jaren 80 zijn weer helemaal terug, zelfs bij de duurste merken. De grote kerstboom onder de Art Nouveau-koepel van dit Galeries Lafayette is dit jaar groen en goud, met veel glitter en glinsteringen, want juwelenmerk Piaget sponsort de boom deze Kerst.

kerstetalages in Parijs 2018

kerstetalages in Parijs 2018

Le Bon Marché

Het meest luxe warenhuis van Parijs is zonder twijfel Le Bon Marché, aan de rand van de wijk Saint-Germain-des-Prés. Hier zijn de kerstetalages vaak zeer artistiek en voorzien van klassieke muziek. Zoals de etalage met een Zwanenmeer door kerstbomen en een stukje verderop zelfs een cancan, hilarisch!

kerstetalages in Parijs 2018 Bon Marché

Ook de Grand Epicerie, het gedeelte van Le Bon Marché vol etenswaren, is een extra groot plezier dit seizoen. Met luxe hammen, bergen schaaldieren en mooie kerstbûches zo ver je kunt kijken. Sowieso vind je in dit deel van de stad, op de rive gauche, de meest elegante kerstversieringen. Doe een rondje Rue du Bac, of kijk binnen bij Hermès Rive Gauche: echt prachtig allemaal.

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps 2016

Le BHV/Marais

Terug op de rechteroever vind je Le BHV, aan de rand van de Marais. Dit moderne en creatieve warenhuis heeft deze winter ‘Mary Poppins‘ als thema. Veel knipogen dus naar Engeland. Zoals een kerstboom van paraplu’s en een Londense taxi die je na het winkelen weer naar je hotel kan terugbrengen.

kerstetalages in Parijs 2018

De leukste kerstmarkten in Parijs 2018

Feestelijk winkelen kan dit seizoen ook op de diverse kerstmarkten van Parijs. De grote en nogal luidruchtige Marché de Noël van de Champs-Elysées was afgeschaft, maar dit jaar is hij terug in kleinere versie, in het park van de Tuilerieën. Ook op andere plekken in de stad zijn er sympathiek kerstmarkten, zoals deze:

– Le Village du Père Noël in de wijk Saint-Germain-de-Prés, naast de gelijknamige kerk (1 tot 31 december 2018)
– Le Marché des Champs-Elysées-Tuileries in het park de Tuileriën tussen het Louvre en Concorde. Diverse houten kraampjes, kleine ijsbaan en zelfs een ‘Moules Chic’, een chalet waar je mosselen kunt eten (24 november tot 6 januari 2019)
Le Marché de Noël Notre-Dame, kleine markt met veel ambachtelijke spullen en etenswaren op de Quai de Montebello, de oever van de Seine recht tegenover de kathedraal (14-23 december 2018)
– Marché Alsacien bij Gare de l’Est, Elzasser kerstmarkt bij dit station waar de treinen richting Strasbourg vertrekken (5-21 december 2018)
– Le Noël Made in France 100% in Frankrijk gemaakte spullen naast het hippe Canal Saint-Martin (14-16 december 2018)

De kerstetalages zijn in Parijs tot begin januari te bewonderen. De verlichting op de Champs-Elysées duurt tot 8 januari 2019.

kerstetalages in Parijs 2018

Kerst Parijs shopping kerstetalages Printemps 2016

Beeld: CC/Nicky Bouwmeester-2018 (behalve: CC/BHV en CC/Le Bon Marché). 

LEES OOK:
Warme chocolademelk drinken in Parijs
Discoschaatsen in het Grand Palais – winter 2018
Oud & Nieuw in Parijs: de moeite waard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button