frankrijk.nl

Filmhit in Frankrijk: Le Grand Bain

Het is het Franse antwoord op ‘The Full Monty’, deze nieuwe speelfilm over een groepje mannen dat meedoet aan een wedstrijd schoonzwemmen. In de eerste week trok de film al 1,5 miljoen bezoekers in Frankrijk. Bekijk hier de trailer!

De cast is indrukwekkend, met topacteurs en -actrices als Guillaume Canet, Mathieu Amalric, Benoît Poelvoorde en Marina Foïs. En het thema heeft zijn succes als eens eerder bewezen: neem een groepje beetje sneue mannen, zonder baan, ambitie of succes, en laat die zich letterlijk blootgeven.

Le Grand Bain franse film schoonzwemmers

Le Grand Bain, een nieuwe Franse speelfilm onder regie van Gilles Lellouche (van huis uit acteur, o.a. in C’est la vie), lijkt in diverse opzichten op de Britse hitfilm The Full Monty. Ook in de Franse versie levert dat kennelijk een hilarische film op, want Le Grand Bain heeft binnen een week al bijna 1,5 miljoen bezoekers getrokken in Frankrijk.

Dat is nog niet zoveel als Ch’tite famille (het vervolg op Bienvenue chez les Ch’tis), met 2,5 miljoen bezoekers in de eerste week, maar het is nu al zeker is dat Le Grand Bain een van de succesvolste Franse films van 2018 gaat worden.

In België is de film als sinds 24 oktober in de bioscoop te zien en in april 2019 komt hij ook naar Nederland!

Le Grand Bain franse film schoonzwemmers

LEES OOK:
5 nieuwe non-fictieboeken voor francofielen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *