frankrijk.nl

7 jonge & moderne bistro’s in Parijs

Le Guide Fooding is een trendsettende Franse restaurantgids met veel aandacht voor jonge chefs. De editie van 2019 ligt in Frankrijk sinds kort in de winkel en volgens de gids behoren deze adresjes tot de leukste moderne bistro’s van Parijs.

Jaja (Marais)

Leuke bistro verstopt in een binnenplaats in de Marais. Franse klassiekers krijgen hier een moderne twist, zoals kalfstartaar met stukjes gerookte paling en aalbessen. €34-€54.

moderne bistro restaurant Jaja Parijs

3 rue Sainte-Croix-de-la-Bretonnerie, 4e arron. www.jaja-resto.com

Plume (Eiffeltoren/Invalides)

De jonge chef Youssef werkte eerder in de keukens van sterrenchefs (Alain Senderens, Guy Martin), maar in deze neobistro is hij voor zichzelf begonnen. Verwacht verfijnde en internationale smaken en veel kleur op de borden. €45-€65.

moderne bistro restaurant Plume Parijs

24 rue Pierre-Leroux, 7e arron. www.restaurantplume.com

Café de Mars (Invalides)

Bistro met oude mozaïekvloer, een formicabar en bankjes van rood kunstleer. Het interieur is kortom typisch jaren 50, maar de keuken van Pierre en Gina is juist verfrissend modern. Zo eet je hier steak gemarineerd in whisky (‘drunken dragon’). €36-€45.

11, rue Augereau, 7e arron. Instagrampagina

Le Mermoz (Champs-Elysées)

Rond de Champs-Elysées is het lastig om leuke eetadresjes te vinden, maar vlak bij het Élysée opende onlangs deze leuke nieuwe bistro met enthousiaste jonge eigenaren. ’s Middags gerechten van rond de €20, ’s avonds een soort tapas (delen aan tafel), allemaal even origineel en lekker. €34-€44.

moderne bistro restaurant Mermoz Parijs

16 rue Mermoz, 8e arron. Facebookpagina

Bonhomie (Gare du Nord)

Elegant restaurant dat doet denken aan een cruiseschip, met veel hout, koper en retrolampen. Uit de keuken komen typisch mediterrane smaken met een twist. Vaak in grote porties voor meerdere personen, zoals de lamsbout met harissa voor vier. Vanaf €35.

moderne bistro restaurant Bonhomie Parijs

22 rue d’Enghien, 10e arron. www.bonhomie.paris

Capitaine (Marais)

In een doodlopend steegje tussen Place des Vosges en Bastille zit dit eenvoudig uitziende restaurantje. De keuken is echter van opvallend hoog niveau. Met verrassende smaakcombinaties zoals kabeljauw met spinazie, schorseneren en citroen-komijnsaus. Lunchmenu €27, ’s avonds €44-€63.

moderne bistro restaurant Capitaine Parijs

4 impasse Guémenée, 4e arron. Instagrampagina

Panache (Grands Boulevards)

Bistro op de begane grond van het trendy Hotel Panache. Op de kaart staan veel moderne varianten op klassieke brasseriegerechten. Zoals oesters, maar dan met koriander en citroen. Of steak tartare aangemaakt met selderij en pepertjes. €31-€53.

moderne bistro restaurant Panache Parijs

1 rue Geoffrey-Marie, 9e arron. www.hotelpanache.com

Le Guide Fooding, de hipste Franse restaurantgids

In 2006 ontdekte Frankrijk een nieuwe restaurantgids: Le Guide Fooding. Deze jaarlijkse uitgave is een afgeleide van een succesvolle website van een groep foodbloggers, culinair journalisten en jonge chef-koks. Zij vormden een tegenbeweging in de conservatieve gastronomische wereld in Frankrijk, die nog altijd in de ban was van de Michelin-dictatuur. Le Fooding (een samentrekking van Food en Feeling) groeide uit tot een nieuwe manier van denken over eten, waarbij de nadruk op vorm en prestige verschoof naar moderniteit en creativiteit in de keuken.

Le Guide Fooding 2019 Franse restaurantgids

Daarbij kwam er meer ruimte voor ongeschoold talent. Lang voordat de hipsters in de mode raakten, zette Fooding al bebaarde en getatoeëerde chefs in onbekende kleine bistrootjes voor het voetlicht. Gewoon, vanwege hun passie en lef.

Bovenstaande 7 adressen zijn een selectie uit de categorie ‘néobistrots’ van Le Guide Fooding 2019. Deze editie vermeldt in totaal meer dan 800 adressen in Parijs en andere Franse steden. De 7 bistro’s hierboven staan in willekeurige volgorde en wij gaven bij deze selectie voorrang aan adressen in de centraalste wijken van Parijs.

LEES OOK:
Leuke hotels in Parijs onder €100
15 authentieke bistro’s in Parijs
Lunchadressen in de buurt van het Louvre
Trend in Parijs: Le Bar à Fromage

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: copyright bij de 10 bistro’s, beeld gids CC/NickyB

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het dan op je Pinterest!

Bistro's in Parijs toplist

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *