frankrijk.nl

Last-minute cadeautjes voor francofielen

Owh, stress ! Want het is bijna Kerst. Hier een paar last-minute-ideetjes voor familieleden en vrienden die wel wat met Frankrijk hebben. Van de Kerstman!

1. Frans kaasplankje  

Ren binnen bij die chique kaaswinkel in de buurt, kies 3 of 4 harde en halfzachte Franse kazen (bijv. comté, beaufort, morbier) en laat ze vacuüm verpakken. Mooi houten kaasplankje erbij en klaar! Dit cadeau moet je natuurlijk in de koelkast of kelder verstoppen. Maar de krijger kan de verpakte kazen daarna nog prima een paar weken gekoeld bewaren. Bijvoorbeeld tot het calorieën-dieptepunt van december, zo rond de 15e :- )

De perfecte kaasplank samenstellen

2. Les 50 plus belles van Aznavour

Deze verzamel- en herdenkings-cd van de-grootste-Franse-zanger-aller-tijden is een hele fijne om te krijgen van de Sint! Want af en toe moet je gewoon even naar Aznavour luisteren, toch? Tijdens het koken, het eten, het autorijden… Emmenez-moi, au bout de la terre ! (vanavond besteld, morgen in huis).

3. Compagnie de Provence

Goed spul, die zeepblokken uit Marseille, wij raken er niet over uitgepraat. Dit Provençaalse bedrijfje verkoopt Marseille-zeep ook in vloeibare vorm, in de meest verrukkelijke geuren. Oranjebloesem, wilde roos, grapefruit… En goed voor het milieu: de mooie pompfles is van glas, dus die kan de gelukkige krijger van dit cadeau opnieuw vullen als ze leeg is. (€17,25, voor 17.00 uur besteld, morgen in huis)

4. Toptip voor kookliefhebbers

Het mooie en pas verschenen kookboek van de chef Alain Caron, De Bijbel van de Franse keuken, staat vol elegante recepten én how-to-beschrijvingen kooktechnieken. Zoals het maken van specifieke sauzen of het schoonmaken van een artisjok. Heerlijk bladerboek ook, vanwege de prachtige foto’s en tekeningen. (vanavond besteld, morgen in huis, €31,99)

5. Filmkaartjes voor Colette

Vanaf 20 december draait Colette in de Nederlandse bioscopen. Keira Knightly speelt de hoofdrol in deze mooie biopic over het leven van de vrijgevochten 19e-eeuwse schrijfster Colette. Geef een filmavondje cadeau, in de vorm van 2 bioscoopbonnen én de belofte van een after-drankje in de beste wijnbar van de stad! Trailer 

LEES OOK:
Cadeautip! Leuk boek voor kaasliefhebbers

Beeld: CC/Stéphanie Kilgast (kasplankje), CC/Dane Deaner (lp’s naast Aznavour)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *