frankrijk.nl

Verdun: luxehotel in een vroegere officierskazerne

Zelfs mensen die normaal weinig hebben met oorlogsmonumenten raken in Verdun al snel onder de indruk door het alom aanwezige verleden. Bijzonder logeerbasis voor zo’n bezoek: Les Jardins du Mess, een hotel in een vroegere kazerne. Aan de Maas, in de oude binnenstad.

Alle inwoners van Verdun kennen ‘Le Mess’. Deze kazerne staat al vanaf 1885 parmantig aan de rand van de Maas, in het centrum van de stad. Niet alleen lange tijd de thuisbasis van officieren van het Franse leger, maar ook een locatie waar bruiloften en doopfeesten plaatsvonden. Toen 3 lokale ondernemers het historische pand kochten om er een hotel van te maken waren de verwachtingen dan ook hooggespannen. En zo ontstond hotel ‘Les Jardins du Mess’. Genoeg elementen om Josee en Carole nieuwsgierig te maken, dus ze gingen hier een nachtje slapen tijdens hun fietstocht langs de Maas.

Hotel Jardin du Mess

Alles uit de Lorraine of Elzas

De historische grandeur van de prachtige façade zet de toon voor de moderne chique van binnen. Dit hotel heeft bewust gekozen voor een lifestyle-uitstraling om het internationale gastenpalet te kunnen behagen en heeft hierbij gekozen voor lokale betrokkenheid. Zo is de renovatie volledig door lokale bedrijven uitgevoerd en de moderne inrichting is een visitekaartje voor lokale producten. Zo komt het beddengoed uit de Vogezen, de matrassen van een ambachtelijk fabrikant uit de Elzas en de veren in de kussens zijn geplukt en verwerkt door de nonnen van het karmelietenklooster uit Verdun, Le Carmel. En dat voelen we: het bed ligt hemels! We slapen als een roos. Ook de badkamer met zalige douche krijgt van ons een dikke pluim.

Jardin du Mess luxehotel in Verdun aan de Maas

Hotel met veel faciliteiten

Ook al ligt het hotel centraal, na een fietsdag langs de oorlogsmonumenten zijn we blij dat we de deur niet meer uithoeven. Helaas hebben we geen tijd meer om van de kleine wellnessruimte met sauna en jacuzzi te kunnen genieten. Geen nood,  we pakken ons rust- en proostmomentje in de bar met prettig buitenterras en uitzicht op de grote tuin. Het restaurant, met net iets te felle verlichting, verleidt ons met een uitgebreide kaart vol verrassende gerechten. We dineren in stijl en genieten in stilte. Juist hier op dit bijzondere logeeradres in Verdun besef je weer even hoe het is om in vrijheid te leven.

Noot redactie APR2023: momenteel is het restaurant voor onbepaalde tijd gesloten voor diner.

Jardin du Mess luxehotel in Verdun

Les Jardins du Mess heeft 40 modern ingerichte kamers, prijzen vanaf €155 (kamers) en (suites) vanaf €320. Meer informatie en boeking.

PLUS+
– Achter het hotel, aan de parkkant, ligt een terras op het oosten waar je ’s ochtend in de zon kunt ontbijten.

Les jardins du Mess

– Het hotel heeft een pianobar, een bistro en een feestzaal.
– Het Slagveld van Verdun ligt op 20 minuten rijden van het hotel met de auto (of een klein uurtje heuvelopwaarts fietsen ;-).

Hotel Jardins du Mess in Verdun

LEES OOK:
Indrukwekkend! Verdun en de WOI-monumenten
Andere fraaie dorpen en steden langs de Franse Maasfietsroute

Tekst: Josee Schouten Beeld: Jardins du Mess (openingsbeeld), Josee Schouten en Carole Goelitz

Reacties zijn gesloten.