frankrijk.nl

Gaultier, de musical: nu in Parijs!

Modeontwerper Jean-Paul Gaultier maakte een spectaculaire theatershow over zijn eigen leven. Deze herfst speelt ‘Le Fashion Freak Show’ in Les Folies Bergère in Parijs. Een kort interview met de beroemde couturier!

Monsieur Gaultier, kunt u meer vertellen over uw nieuwe theatershow in Les Folies Bergère?

Gaultier: “Al toen ik 9 jaar oud was ontdekte ik de cabaretwereld tijdens een revue in Les Folies Bergère. Je kunt dus zeggen dat ik al lange tijd rondloop met het idee voor deze show! Le Fashion Freak Show vertelt mijn levensverhaal, het gaat over alle dingen die ik heb meegemaakt en gezien. Ik toon in deze show een behind-the-scenes van de mode-industrie. Ook breng ik een ode aan de mensen die mij hebben geïnspireerd. En dat alles in de Folies Bergère, de tempel van het Parijse cabaret!”

Fashion Freak Show van Jean Paul Gaultier

Waarnaar verwijst de naam van de show, Le Fashion Freak Show?

“We zijn allemaal een beetje freaky, toch? Ik wil laten zien dat er meerdere vormen van schoonheid zijn. Het hangt allemaal af van hoe je kijkt. Ik heb altijd bewondering gehad voor excentrieke mensen en uitdagende stijlen. Die energie wil ik op het podium laten zien!”

Fashion Freak Show van Jean Paul Gaultier

Wat zijn uw favoriete modeadresjes in Parijs?

“Ik shop vaker in het buitenland dan in Parijs. Maar ik ga graag naar Saint-Laurent en ik houd van het merk Comme des Garçons. Ik vind het denk ik het leukste om anderen te kleden, ik besteed veel minder tijd aan mijn eigen verschijning.”

Fashion Freak Show van Jean Paul Gaultier

Naar welke plekken in Frankrijk gaat u op vakantie?

“Ik heb een huis in Saint-Jean-de-Luz, in Frans Baskenland. De Baskische kust is een fantastische plek waar ik veel mooie herinneringen aan heb en me goed voel. Verder heb ik familie in de Lot-et-Garonne. Toen ik klein was ging ik veel in het Zuidwesten van Frankrijk op vakantie met mijn oma, die graag de thermale baden in Dax bezocht, in Les Landes. Ik weet nog dat de stierengevechten in die stad me fascineerden en dat ik daar graag naartoe wilde, maar dat wilde mijn oma niet. Ik moest dus stiekem naar de stierenvechters en hun kleurrijke pakjes kijken!”

Welk ander land heeft u het meest beïnvloed?

“Engeland en vooral de stad Londen, waar ik in mijn jeugd vaak ben geweest. Begin jaren ’70 ging ik er voor het eerst heen. De vrijheid hing er echt als een parfum in de lucht. Het was toen de periode net voor de punk, die ik daarna tot bloei heb zien komen in Londen. Ik heb daar destijds de ‘Rocky Horror Picture Show’ gezien in het theater. Ik wilde graag in Londen gaan wonen, maar mijn werk en mijn leven speelden zich af in Parijs dus het was niet echt een optie.”

Le Fashion Freak Show in Les Folies Bergère in Parijs, t/m juni 2019.

Excentriek, uitdagend en grappig: Jean-Paul Gaultiers nieuwe show is een mix van revue en modeshow. Gaultier – die de show zelf bedacht, regisseerde, de decors en kleding ontwierp – geeft hiermee een verrassend en feestelijk kijkje achter de schermen van zijn lange carrière.

Meer informatie: www.foliesbergere.com Vanaf €39. Online tickets bestellen

Tekst: Saliha Hadj-Djilani/Petit Futé Vertaling: Myrthe Galle Beeld: CC/Le Fashion Freak Show/Folies Bergère

LEES OOK:
10x doen in Parijs deze herfst
Topspektakel op de Notre-Dame
15 authentieke bistro’s in Parijs

Gastblogger onderschrift Saliha Hadj-Djilani

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button