frankrijk.nl

Brach hotel in Parijs: Starck doet het weer

In 2018 opende het Brach Hotel zijn deuren in het chique 16e arrondissement van Parijs. Philippe Starck ontwierp dit verrassende vijfsterren hotel met een riante moestuin op het dak en een zoutgrot bij het zwembad.

Over de 70 is hij al, maar Philippe Starck weet niet van ophouden. De trendsettende Franse designer nam de afgelopen jaren diverse bekende hotels in Parijs onder handen (Meurice, Royal Monceau, Mama Shelter). Verder tekende hij de inrichting van leuke nieuwe restaurants (lees ook: Miss Ko) en Starck ontwierp zelfs het interieur van het eerste toeristische ruimteschip! Deze week opent het Brach Hotel, dat Starck vorm gaf in opdracht van de hotelgroep EVOK. Een groot project, want het hotel in een voormalig sorteercentrum van de Franse post beslaat meer dan 7000 m2.

hotel Philippe Starck Parijs

De dochter van Starck

Starck koos voor een interieur waarin referenties aan het Bauhaus-modernisme samengaan met Afrikaanse kunst. De 59 hotelkamers die vol fotolijsten, houten maskers en boeken staan, lijken een beetje op het privé-appartement van een kunstverzamelaar. Ook de brasserie en cocktailbar hebben eenzelfde kunstzinnige stijl, nog versterkt door de grote abstracte plafondschilderingen van Starcks dochter Ara, kunstenares in Parijs.

hotel Philippe Starck Parijs

Moestuin met uitzicht op de Eiffeltoren

Andere blikvangers van Brach zijn het leuke dakterras en de moestuin boven op het hotel. Hier worden de groentes en kruiden voor het restaurant verbouwd. Direct naast de courgettes en bosjes rozemarijn kun je vanuit de hottub of een luie stoel van het uitzicht op de Eiffeltoren genieten. De grote sportclub van het hotel, met de stijl van een boksschool uit de jaren 1930, heeft een mega-zwembad en een zoutgrot (halotherapie). Pas mal, tout ça…!

Meer informatie Brach HotelPrijzen & reserveringen

hotel Philippe Starck Parijs

hotel Philippe Starck Parijs

hotel Philippe Starck Parijs

Met de auto naar Parijs? Lees dan onze tips over o.a. de periphérique van Parijs, het milieuvignet (verplicht) en op straat parkeren in Parijs. Voor wat dat laatste betreft raden we je aan om vooraf online een parkeerplaats te reserveren in Parijs. Bon voyage! 

Beeld: CC/Brach Hotel

LEES OOK:
Tongstrelend Miss Ko in Parijs 
Hippe nieuwe hotels in Parijs
Grappig designhotel bij de Eiffeltoren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *