frankrijk.nl

Chocolade met Franse taallesjes

Chocolade: heerlijk. Franse grammatica: meestal minder lekker. Maar wat nou als je die twee kunt combineren? Te koop in Parijs: chocoladerepen met de vervoegingen van werkwoorden erop.

De Oekraïense Olga, een enthousiaste docente Frans en gids in Parijs, kreeg het idee om chocolade uit te delen aan de groepjes toeristen die ze had rondgeleid. Ze wilde hen een herinnering geven aan de stad en de Franse taal.

Olga rondleidingen Parijs

Zoete spiekbriefjes

Zo ontstond Delicious Paris Chocolate: chocolade met werkwoordvervoegingen op de wikkel. J’aimais, j’aime, j’aimerai… Olga heeft drie varianten: aimer, rêver en danser, omdat dat volgens haar de drie mooiste dingen in het leven zijn. Een Normandische chocolademaker maakt de tabletten met Valrhona-chocolade die voor 61% uit cacao bestaat.

Olga verstuurt de chocolade ook naar Nederland, bij afname van minstens 10 tabletten. €7 per stuk. Meer informatie: deliciousparischocolate.fr 

Tip! Olga geeft ook privé-opfris-taallessen Frans, op de eerste dag van je stedentrip in Parijs bijvoorbeeld. Ook geeft ze privé-rondleidingen in leuke wijken zoals Montmartre en de Marais. Kijk daarvoor op: delicious-paris.com

Chcolade met grammatica

LEES OOK:
De beste patisseriewinkels in Parijs

Tekst: Myrthe Galle Beeld: CC/Delicious Paris Chocolate

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.