frankrijk.nl

Aznavour in 10 onsterfelijke chansons

Vandaag overleed Charles Aznavour, de beste Franse zanger aller tijden. Aznavour schreef in zijn leven meer dan 1300 liedjes. Allemaal even mooi maar van deze 10 chansons krijgen wij ernstige kippenvel vandaag.

Charles Aznavour overleed vandaag. Thuis in de Provence. In zijn slaap. Hij stierf praktisch ‘in het harnas’ want 4 dagen geleden was hij nog voor een live-interview op de Franse televisie. De week ervoor lunchte hij met zijn goede vriend Jean-Paul Belmondo. En eerder dit jaar trad de 94-jarige zanger nog op in Amsterdam. Ongelooflijk. Aznavour zei afgelopen vrijdag op televisie: stoppen met zingen zou hij nooit, al werd hij honderd…

Dat is hem helaas niet gegeven, maar wij buigen diep voor deze rasartiest die vele generaties heeft kunnen beroeren met zijn prachtige chansons, waarvan hier onze favorieten.

Tekst: Nicky Bouwmeester Coverbeeld: Albumhoes Aznavour ’65  (Barclay – EMI Holland)

LEES OOK:
De 30 grootste Franse hits in Nederland
5 Franse zangeressen om te ontdekken in 2018

Eén reactie op “Aznavour in 10 onsterfelijke chansons”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *