frankrijk.nl

Aquarock: avonturenpark in de Ardèche

Aquarock Aventure in de Ardèche is een adres waarmee je kunt aankomen bij de kinderen. Kruipen, klimmen, vliegen – niks is te gek in dit klimpark op een prachtige locatie boven de rivier Eyrieux. Alleen wie hoogtevrees heeft, mag thuisblijven.

Indiana Jones-ervaring in de Ardèche

Soms ontkom je er niet aan als ouder. Dan is het even klaar met het lief stilzitten op terrasjes of alweer op de fiets. Met het braaf binnenlopen bij kerkjes en monumenten. De kinderen willen actie en niet van het laffe soort. Voor wie op vakantie is in de Ardèche is er voor dat soort dagen Aquarock Aventure, gelegen op ongeveer 20 km ten noorden van Privas en aan de fietsroute van Dolce Via. Dit klimpark op de rand van de rivier van L’Eyrieux heeft 7 klimparcoursen voor volwassenen en kinderen vanaf 2 jaar. Voor de kleinsten begint het onschuldig, met een kruiproute door tunnels van hout en netten. Voor de grotere kinderen komen daar rotspaden, loopkoorden, hangbruggen en reuze tokkelbanen bij.

1-Aquarock-Ardeche-met kinderen-FRnl

Voor de goede zaak

Ja, dat is inderdaad best spannend, om niet te zeggen doodeng af en toe. En omdat je als gevaarbewuste ouder dicht in de buurt van je kroost wilt blijven, betekent dat dat jij straks zelf ook – met een helm op – boven een klotsende rivier hangt te bungelen. Denk echter aan de goede zaak en geniet intussen van de omgeving. De locatie is prachtig. Er is bovendien professionele begeleiding: bij aankomst in het klimpark krijgt iedereen eerst een half uurtje ‘les’. Daarna hebben de kinderen nog 2,5 uur de tijd om uit te razen. Als dat nog niet genoeg is, dan kun je ter plaatse kano’s te huren, voor een tochtje over de rivier. Maar daarna willen papa en mama weer gewoon een wijntje drinken op een terras of verder fietsen, afgesproken?

Reserveren verplicht op +33 (0)6 81 15 96 98. Volwassenen €19, kinderen 4 tot en met 17 jr €5-€18 (afhankelijk van de leeftijd). Geopend van april t/m september. Meer info op www.aquarock.fr

2-Aquarock-Ardeche-met kinderen-FRnl
PLUS+
– Wie het klimwerk na een half uur wel heeft gezien, die kan zich terugtrekken bij de kiosk met klein terras.
– Vlak bij de fietsroute Dolce Via, dus leuk te combineren!

MIN-
– Zonder telefonische reservering geen toegang,
– Pas op, je kunt hier niet betalen met een bankpas of creditcard!

LEES OOK:

Fietsreis met kinderen door de Ardèche, ja leuk!
Hippe herberg in de Ardèche
Pont Chauvet, spectaculaire ‘nieuwe’ grot in de Ardèche
Superadresjes in de Ardèche

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: AquaRock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.