frankrijk.nl

Slapen in een pistebully in La Plagne

Als je je skilief echt wilt verrassen dan is dit het ultieme ticket to the moon! Want zeg nu zelf: hoe romantisch is het om met z’n tweetjes in een pistebully boven op de berg te overnachten. Supercomfortabel ook nog!

We wilden het aanvankelijk niet geloven maar we hebben ‘m mogen bewonderen in La Plagne: de pistebully Over the Moon. Mét hotelkamer boven de rupsbanden. Nou ja, noem het een verwarmde cabine waarin je een 2-persoonsbed, gevulde minibar, wastafel, home-cinema TV, thee/koffiemachine en aan te passen ledverlichting vindt. En natuurlijk ramen om je te vergapen aan een fenomenaal panorama.

La Plagne Pistebully Hôtel

Want om 9 uur s’ avonds parkeert de chauffeur deze jongen op 2400 meter hoogte pal naast een chalet met toilet PLUS een ruimte met een bruisende jacuzzi en rondom ramen. Dus in de cabine of in de jacuzzi: het is alleen jij, je lief, de bergen en de sterrenhemel. Je zou er bijna niet van willen gaan slapen! Maar hé, dan mis je het wakker worden met een waanzinnige zonsopgang boven de Alpentoppen als je mazzel hebt. Hoe dan ook: romantischer dan dit gaat het niet worden!

Over the Moon: €320/nacht voor 2 personen. Let op: verhoogd tarief tijdens Kerst, Nieuwjaar en Valentijn (€400).

Pistebully La Plagne

Andere bijzondere overnachting in La Plagne: slapen in een iglo!

La Plagne Igloo

Iglodorp met restaurant en ijsbar

Boven Plagne Village, op 2100 meter hoogte verrijst elk winterseizoen een iglodorp, bestaande uit een ijshotel met slaapzalen, restaurant en bar, een familie-iglo, een iglo-voor-2 en een hot-iglotent, voor wie het idee wel leuk vindt maar denkt de kou niet te kunnen trotseren (wat overigens best meevalt want je slaapt in donsslaapzak).

Iglo Blacksheep La Plagne

Je kunt ook opteren voor alleen een avondje dineren in de grote iglo aan de tafel die volledig van ijs is! Reken voor een Savoyaards diner + overnachting in de slaapzaal €119. Alleen dineren kan ook voor € 39 of € 59. De opening van het iglodorp is gepland rond 20 december en zal open blijven tot ongeveer eind maart (afhankelijk van de weersomstandigheden). Meer info en prijzen de website van de organisatie BlackSheep.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten en Carole Goelitz, BlackSheep, Compagnie des Alpes.

LEES OOK:
Wintersport maar dan anders in La Plagne
La Plagne, 10 redenen om dit skigebied (weer) op je skikaart te zetten
Leuke slaapadresjes in La Plagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *