frankrijk.nl

Fashion Week: de beste mode-series bij TV5MONDE

Volgende week start de modeweek van Parijs en bij TV5MONDE zit je op de eerste rij. Tussen 25 september en 3 oktober 2018 biedt de zender een paar steengoede documentaires over de Franse modewereld. Zoals interviews met spraakmakende ontwerpers, nieuwe trends en een fascinerend portret van Christian Dior.

De duurste hotels en hipste restaurants zitten weer bomvol volgende week, als de internationale mode-jetset zich stort op Paris Fashion Week 2018. Met alle mondaine toestanden eromheen zou je bijna vergeten dat de mode een van de oudste Franse metiers is en dat deze savoir-faire nog altijd gekoesterd wordt in Parijs. TV5MONDE gaat de diepte in met een speciale programmering parallel aan de modeweek.

PARIS FASHION WEEK OP TV5MONDE

DÉMO DE MODE: IN GESPREK MET JONGE ONTWERPERS

22, 25, 26, 29 september en 2 oktober om 20.15 uur

De afleveringen van deze bekende Franse tv-serie zijn altijd even boeiend. Presentatrice Viviane Blassel nodigt zowel jonge als reeds gevestigde ontwerpers uit in een informele setting. Dat zorgt voor interessante en open gesprekken over mode en het creatieve proces erachter.

CHRISTIAN DIOR: LA FRANCE

dinsdag 25 september en 2 oktober om 18.40 uur

Dior-liefhebbers opgelet: TV5MONDE zendt een prachtig portret uit van de bedenker van de New Look! Over hoe Dior werkte, hoe hij dacht over mode en vrouwen en ook hoe de landschappen van Frankrijk hem inspireerden. Maar liefst 4 uur lang dus uitgezonden in 2 delen, op dinsdag 25 september en 2 oktober.

HET HELE JAAR OP TV5MONDE

TENDANCE XXI – elke zaterdag om 16.00 uur

Mode Fashion week op TV5MONDE

Dit programma duikt in actualiteiten van de Franse modewereld. Een kijkje achter de schermen bij een nieuwe vakopleiding van Hermès, het verhaal achter een mode-expositie van Jean-Paul Gaultier, de comeback van de Franse baret… En nog veel meer leuke onderwerpen.

#VERSION FRANÇAISE – elke zondag om 16.00 uur

Mode, design, gastronomie en lifestyle komen samen in dit programma van de elegante Katherina Marx. Elke week presenteert zij bovendien een portret van creatieve Fransen, zoals mode-icoon Inès de la Fressange, illustratrice Nathalie Lété of de bekende interieurarchitect Jacques Grange.

Al deze programma’s zijn Nederlands ondertiteld.

Meer informatie over het complete Fashion Week-programma en andere progamma’s van TV5MONDE vind je hier!

Beeld credits: Démo de Mode, Lanvin ©Astrolab, Tendance XXi© Défilé Versace -France Télévisions / Bangumi, Wax in the City © Ojoz, Version Française – © TV Only.

LEES OOK:
7 Franse modemerken om te kennen
Hotel Mistral, leuk familiehotel in Parijs
10 redenen om naar Parijs te gaan deze herfst
TV5MONDE van de kabel bij KPN: neem actie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *