frankrijk.nl

Miss KO in Parijs, nog altijd tongstrelend!

Als Philippe Starck een restaurant inricht, is het meteen the talk of the town. Dat gold ook voor Miss KO, toen het in 2013 opende vlak bij de Champs-Elysées. Maar voor langetermijnsucces is de kwaliteit van het eten doorslaggevend. Voor Josee reden om 5 jaar na de opening weer eens te gaan eten bij dit trendy restaurant met fusionkeuken. 

Miss Ko Parijs tafel

Alle zintuigen op scherp

Toen Miss Ko opende in 2013 waren wij er als de kippen bij om deze nieuwe eetbeleving te ervaren. Want het restaurant ging flink over de tong: er was niets Frans aan het spraakmakende interieur van Philippe Starck en aan de kaart ook niet. Het decor én de keuken introduceerden een nieuwe Euraziatische fusionstijl. En dat nog wel in de boho-chique omgeving van de Champs-Elysées, vlak naast de flagshipstore van Louis Vuitton!

Miss Ko interieur

Interieur vol met originele details

Net als toen nemen we ook nu uitgebreid de tijd om het interieur in ons op te nemen. Het restaurant is behoorlijk groot en er is zoveel te zien! Zoals de wand met grote stalen kruidenierskasten gevuld met Aziatische levensmiddelen, boeken en andere niet-westerse attributen. Een wand vol met bizarre gezichten. De projectie van een gezicht op de muur dat naadloos verandert in man, vrouw, jongen, meisje. Of de oranje papieren parasols aan het plafond. Maar de onbetwiste blikvanger is nog steeds de hoge glazen tafel van 25 meter lang. Onder de glasplaat brengen tientallen minischermpjes non-stop een selectie van Aziatische filmpjes en nieuwsberichten. Heb je daar net een logica in gevonden, vliegt er letterlijk een rode draak door het beeld van links naar rechts. Fascinerend!  En nieuw: de ruimte voor een DJ, die vanaf 22.00 uur begint te draaien en dan langzaam maar zeker de sfeer van restaurant naar club brengt.

Miss Ko toen en nu
Josee bij Miss Ko, in 2013 en 2018

Elke hap een feestje

We hadden destijds een geweldige avond met fantastisch eten. Dus de lat ligt hoog voor vanavond. In eerste instantie lijkt noch de kaart noch het concept te zijn veranderd. Het is nog steeds het best te omschrijven als een sushi-restaurant met een Europese twist. Zoals de Rainbow Samouraï sushi-roll, met zalm, mango en avocado. De Veggi Rolls met advocaat, ananas, wortel, komkommer en mangosaus. Of de Japanse pizettas met rode tonijn en truffelolie. Nieuw is de uitgebreide collectie van Bo-Buns,de Vietnamese noedelsalade, met allerlei vlees, vis en vega-variaties. Ook nieuw: de diverse ceviches van zalm, dorade, tonijn en schelvis. Ja, deze mix van ‘East meets West‘ staat nog steeds als een huis en inspireert de keuken tot een een continue stroom van nieuwe smaaksensaties. Wij zijn er blij mee, want ook nu weer is elke hap een feestje!

Tot slot, als pièce de resistance het dessert: Himalaya des Empereurs. Een sneeuwbal look-a-like van meringue, gevuld met een zoete zachte saus en bekleed met witte chocoladesnippers. Onweerstaanbaar en – net als de rest – tongstrelend!

Miss KO blijft dus op ons favorietenlijstje, dit restaurant in Parijs is een must als je van Aziatisch eten en design houdt!

Online reserveren is absoluut aan te raden en dat kan online bij www.miss-ko.com. Op de website staat ook de menukaart en de prijzen. Ter indicatie: Josee was met 3 personen €140 kwijt voor een mix van diverse voorgerechten (die komen samen op een grote schaal op tafel), dessert en wijn.

Miss Ko Parijs

LEES OOK:
15 authentieke bistro’s in Parijs
Hippe hotels in Parijs
Grappig design in hotel vlak bij de Eiffeltoren

Eén reactie op “Miss KO in Parijs, nog altijd tongstrelend!”

  1. Ellen van Neste schreef:

    Na het lezen van bovenstaand stukje op jullie site, de proef op de som genomen afgelopen donderdag 11 september.

    We hebben er heerlijk gegeten, op aanraden van de ober, diverse soorten (voor)gerechten geprobeerd. Verrassende combinaties maar allemaal even lekker van smaak.

    Kortom een topavond, zeker de moeite waard om te proberen als je in Parijs bent.

    Claudia en Ellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *