frankrijk.nl

Aanrader! Droomdebuut van Franse schrijver

‘La Chambre des Merveilles’ was een van de grote succesromans in Frankrijk dit jaar. Een debuut nog wel, van de jonge schrijver Julien Sandrel. Wat een prachtig boek! Ontroerend, diepgaand, raak. En nu ook in Nederlandse vertaling.

De hoofdpersoon Thelma leidt een druk bestaan waarbij werk haar voornaamste bezigheid is. Aandacht voor haar 12-jarige zoon is er niet of nauwelijks en ‘noodgevallen’ gaan doorgaans over zakelijke deadlines. Totdat een waar noodgeval zich voordoet en haar zoon Louis op een zonnige ochtend voor haar ogen wordt aangereden door een vrachtwagen. Louis raakt in coma en Thelma is radeloos en ontroostbaar.

Zoon in coma

In de vier weken waarin de comateuze situatie door de artsen wordt aangekeken in de hoop op een wonder, vindt Thelma een klein boekje onder het bed van Louis. Het blijkt een bucketlist vol dingen die hij eens in zijn leven wilde doen. Allemaal bijzondere wensen! Zijn moeder besluit de dromen van haar zoon te realiseren. Als lezer word je op een humoristische en aangrijpende manier meegenomen in de belevenissen van Thelma. Een magische combinatie die zowel een lach oplevert als (dikke) tranen.

De Droomlijst leuke boek voor de herfst

Droomdebuut

Het boek is vlot geschreven en het is briljant hoe de auteur ook het perspectief vanuit Louis beschrijft, als hij in coma ligt. Het verhaal is ontroerend, wakkert de levensvreugde van de lezer aan en raakt de essentie van ons bestaan. Een boek dat je het liefst in één ruk uitleest! Kortom, met dit boek maakt Julien Sandrel (1980), geboren en getogen in het zuiden van Frankrijk, een droomdebuut! Dikke aanrader.

De droomlijst, Cargo, ISBN 9789403118604, €18,99 ook verkrijgbaar als e-book, onder andere bij bol.com. En zie hier de filmtrailer van het boek (jaja, die bestaan tegenwoordig :- ).

Tekst: Sandra Korse Foto auteur: Pascale Lourmand

LEES OOK:
Nieuwe tv-serie met Philip Freriks in Parijs – herfst 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.