frankrijk.nl

3 mythische motorroutes in Frankrijk

Als er één land is waar je prachtige motortochten kunt maken, dan is het Frankrijk! Het land heeft rustige binnenwegen en mooie steden met een uniek uiterlijk. Dit zijn 3 bekende routes in Frankrijk, die je overigens ook met de auto kunt rijden.

Voie de la Liberté: van Normandië naar Lotharingen (1147 km)

La Voie de la Liberté, ook bekend als Liberty Road, is een lange motorroute met veel historie, je volgt namelijk dezelfde route als de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op de gehele route staat op elke kilometer een zuil. De rit start vlak bij Utah Beach in Normandië en gaat daarna langs plaatsen als Saint-Malo, Rennes, Angers, Le Mans, Chartres, Reims en Metz. Deze route heeft ook variaties die vanuit de Ardennen doorlopen naar Nederland. Langs de route zijn honderden bezienswaardigheden te zien, het is dus verstandig om voor vertrek alvast je tussenstops te kiezen.

Lees hier meer tips voor Nomandië

mooiste motortochten Frankrijk Liberty Road


La Route Napoléon: tussen Cannes en Grenoble (328 km)

Motorrijders die van bergen, Zuid-Franse landschappen én van bochten houden, die moeten de Route Napoleon op hun bucketlist zetten. Deze historische route volgt het traject dat Napoleon in 100 dagen aflegde met zijn troepen, nadat hij van het eiland Elba ontsnapt was. De rit van bijna 6 uur begint in Cannes en voert over de N85 via Grasse, Digne-les-Bains en Gap naar Grenoble. Maar andersom rijden – beginnen in Grenoble en eindigen aan de Côte d’Azur – is eigenlijk nog leuker. Reken onderweg op prachtige bergritten en vooral rond de plaats Sisteron (foto) zijn de uitzichten erg mooi. Ook kun je vanaf Castellane een zijlus maken naar de spectaculaire wegen rond de Gorges du Verdon, op maar 12 km afstand van deze route.

Lees hier meer vakantietips voor de Provence & Côte d’Azur

mooiste motorroutes Frankrijk Route Napoleon


La Route Nationale 7, de ‘Route 66’ van Frankrijk (947 km)

La Route Nationale 7 is de oude Franse autoweg van Parijs naar de Côte d’Azur, die al lang bestond voordat de Route du Soleil werd aangelegd. Op deze nostalgische en vaak bezongen vakantieroute kom je langs oneindig veel mooie stops. Zoals het kasteel van Fontainebleau, het Bourgondische plaatsje Nevers en steden als Lyon, Avignon en Aix-en-Provence. Het laatste stuk van de route voert via Cannes en Nice naar eindstation Menton aan de Middellandse Zee. Onderweg geniet je van de spectaculaire landschappen van de Loiret, Bourgogne, Auvergne, Drôme, Provence en Côte d’Azur.

Menton Route nationale 7

mooiste motorroutes Frankrijk Nationale 7

LEES OOK:
Roadtrip door Frans Baskenland
Rondreizen op Corsica
10 x Fietsen en wandelen in Frankrijk

Tekst: Maarten de Bij, Nicky Bouwmeester Beeld: CC/Richard Matthews, CC/Marco Bernardini, CC/Photographe Autodidacte, CC/adt.

2 reacties op “3 mythische motorroutes in Frankrijk”

  1. myrna schreef:

    Leuk de mythische routes maar is er ook een GPS route beschikbaar of desnoods een WORD-versie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *