frankrijk.nl

Nederlandse winkelmerken die knallen in Frankrijk

Hippe spijkerbroeken, verzorgingsproducten, discountwinkels en zelfs stroopwafels: diverse Nederlandse (winkel)merken gaat het voor de wind in Frankrijk! Weten welke?

Rituals

Rituals groeit zo snel in Frankrijk dat het land over 4 jaar de grootste markt voor het Nederlandse merk zal zijn! Een razendsnelle opmars, want de eerste Franse Rituals winkel opende pas in 2015 in de Marais. Inmiddels zijn er ruim 40 Franse filialen. In onder andere Parijs, Toulouse, Rennes, Nantes, Straatsburg, Marseille en Lyon.

Nederlandse merken in Frankrijk Rituals

Hema-spullen: nu zelfs in de supermarkt

In Parijs is Hema een grote hit: op veel kinderpartijtjes kom je tegenwoordig Hema-slingers, ballonnen, uitdeelcadeautjes tegen! Er zijn nu meer dan 75 eigen filialen in Frankrijk en vanaf september 2019 krijgt een aantal supermarkten in Parijs een Hema-corner. De succesvolste producten in Frankrijk? Houten speelgoed, schrijfwaren, babykleding én stroopwafels!

Nederlandse merken in Frankrijk Hema

Scotch & Soda

In de trendy Marais in Parijs kun je binnenlopen bij Scotch & Soda. En het leuke is: je wordt daar net zo vriendelijk geholpen als in een Scotch-winkels in Nederland. Zou het Franse personeel soms gebriefd worden op die relaxte en warme Hollandse stijl? Het Nederlandse merk is in elk geval al zo’n 15 jaar te koop bij hippe multimerkenwinkels in Frankrijk. Sinds 2009 opent het merk ook steeds meer eigen winkels. Ook Marseille, Toulouse, Lille, Bordeaux, Aix-en-Provence, Nancy, Dijon en Lyon hebben al kennis gemaakt met de ‘Amsterdamse couture’ van Scotch & Soda.

Nederlandse merken in Frankrijk Scotch

Zeeman, Action en Kruidvat

Ook de Nederlandse prijskrakers doen het goed in Frankrijk! Zeeman heeft in 26 jaar een waar Frans imperium opgebouwd. Met ruim 250 winkels, veelal in middelgrote steden. Zoals Nîmes, Auxerre of Angers. In 2017 werd het Nederlandse bedrijf uitgeroepen tot Beste Franse winkelketen in de categorie kindermode. De Action kwam pas in 2012 naar Frankrijk maar heeft in 7 jaar al 440 filialen (!) geopend. Met een hoge concentratie in Normandië, Ile-de-France en Noord-Frankrijk. Ook het Kruidvat trekt Frankrijk sinds kort stilletjes binnen via het noorden met nu 4 filialen in Hauts-de-France. De Franse slogan van Het Kruidvat: ‘Les marques préférées des français… aux prix hollandais! (de favoriete merken van de Fransen… voor Hollandse prijzen).

Nederlandse merken in Frankrijk

LEES OOK:
De 10 leukste winkelstraten in Parijs
Hollandse frietzaak in het chique Cannes

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld linksboven: French Days bij de Franse Hema

Eén reactie op “Nederlandse winkelmerken die knallen in Frankrijk”

  1. Albert schreef:

    Leuke site Frankrijk nl. Vooral doorgaan, Mijn complimenten krijgen jullie oprecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *