frankrijk.nl

“Mogen die cicaden wat zachter?” Toeristen klagen in de Provence

Dat toeristen soms hele domme dingen doen wisten we, maar deze zomer was er een wel heel aparte actie in de Provence. Een burgemeester van een stadje in de buurt van Toulon kreeg het verzoek of hij wat kon doen aan het opdringerige kabaal… van de natuur!

Opgesloten in een grot, fikkie stoken in een kasteel

Afgelopen zomer moesten 3 Spaanse toeristen een hele nacht doorbrengen in de Gouffre de Padirac, een bekende grot in de Lot. Ze hadden het sluitsignaal niet gehoord en werden ingesloten door het personeel. Ai. Veel bonter maakten de toeristen het die begin dit jaar wat extra houtblokken op een haardvuur in het kasteel van Chambord gooiden. Want ze hadden het koud. Alleen zorgden ze daarmee dat het eeuwenoude kasteel in de Loirevallei bijna afbrandde

Provence cicaden krekels

Cicaden verstoren vakantie

Een foutje is snel gemaakt, zullen we maar zeggen. Alleen maakte een stel toeristen uit Parijs het wel erg bont afgelopen zomer. De burgemeester van Le Beausset in de Var, niet ver van Toulon, kreeg tot 2 keer toe het verzoek of hij gif wilden spuiten in de bomen van het stadje, omdat het geluid van van de cicaden “zo opdringerig hard” was. De gechoqueerde burgemeester stapte naar de radiozender France Bleu. “Cigales zijn het embleem van de Provence, wie niet van deze dieren houdt moet vooral thuisblijven,” verklaarde hij boos. Het moet inderdaad niet gekker worden met die Parijzenaren


Beeld: CC/t0mweb (cigale), CC/Ming Yen Hsu (souvenirs)

LEES OOK:
15 dingen waaraan je een Parijzenaar kunt herkennen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *