frankrijk.nl

Reisgids voor de Drôme met tips van Sabine

Alles wat wij willen weten over de Drôme vragen we aan onze gastblogster Sabine Dekker, die al jaren een B&B heeft in de Zuid-Franse streek. De mooiste dorpen en kastelen, leuke restaurants, je noemt het, Sabine heeft altijd goede tips! Net uit: haar nieuwe Drôme-gids.

Al 14 jaar woont Sabine Dekker met haar man in Mormans, in de omgeving van Dieulefit, waar ze een gezellige chambre d’hôtes runt. De streektips die ze haar gasten geeft, noteert Sabine op een eigen blog (drome-blog.nl) en ze deelt haar favorieten ook regelmatig bij ons op frankrijk.nl. Deze zomer zijn we extra trots op haar: Edicola Publishers heeft haar eerste papieren reisgids voor de Drôme uitgegeven!

Verrassende Drôme chambes d hotes La Ferme Parroux

Niet missen in de Drôme Provençale en de Diois

In Verrassende Drôme (2018) beschrijft Sabine de belangrijkste bezienswaardigheden langs de rivier de Drôme, in de Diois en in de mooie Drôme Provençale. Het boek staat vol interessante achtergrondinformatie, tips voor wandelingen en fietsroutes, en streekrecepten van haar Franse echtgenoot.

Montbrun pittoresk dorp Drôme

Bijzondere insidertips

Maar het leukste zijn de echte insidertips die je in deze gids kunt vinden. Zoals geheime watervallen, onbekende dorpjes, de beste plekken om lokale olijven of de bubbelwijn Clarette de Die te kopen en zelfs een goed verstopte buvette bij 2 locals op leeftijd waar je aan huis iets kunt drinken! Kortom, als je op stap wil in de Drôme met iemand de de streek écht kent, dan moet je Sabine in je reistas stoppen!

Verrassende Drôme, Puur Frankrijk-serie van Edicola Publishers, €19,95 bij Bol.com

reisgids voor de Drome - Verrassende Drôme

reisgids voor de Drome - Verrassende Drôme binnenwerk

LEES OOK:
Charmehotel tussen de lavendel bij Grignan
De leukste dorpen in de Drôme
7 omrij-restaurantjes in de Drôme

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Sabine Dekker

Sabine Dekker Gastblogger

Eén reactie op “Reisgids voor de Drôme met tips van Sabine”

  1. Mariska schreef:

    Geweldig boek , je wilt zo naar de Drome verhuizen ! Top Sabine!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *