frankrijk.nl

Leuke familiecamping aan riviertje in Zuid-Frankrijk

La Vallée Verte is een mooie groene camping te midden van prachtige natuur in de Languedoc-Roussillon (Occitanië). Alle kampeerplaatsen en accommodaties hebben er veel privacy én een geweldig uitzicht, onder meer op het leuke riviertje dat langs de camping stroomt.

Mooie groene camping in de Gard

Als je over de 1,5 km lange oprijlaan rijdt kun je het bijna niet geloven. Waar blijft de camping, hier is alleen maar bos? Eenmaal aangekomen wordt het nog mooier: roze oleander, cipressen, lavendel, olijfbomen… ‘La Vallée Verte’ heeft haar naam duidelijk niet gestolen, zoals een Fransman zou zeggen. Wel 4 tuinmannen zijn op deze camping fulltime aan de slag om het grote terrein zo mooi groen te houden. En grote blikvanger is de rivier de Cèze, die langs een groot deel van de camping kabbelt en diverse kleine kiezelstrandjes biedt.

Nederlandse camping Languedoc aan riviertje zwembad

Enthousiaste Nederlandse leiding

Deze unieke setting op een half uur van het dorp Bagnols-sur-Cèze, in de Gard, is één van de redenen dat veel Nederlanders hier elk jaar weer terugkomen. De andere is de hartelijke Nederlandse leiding, die hier voor een heel professionele ontvangst zorgt. Alles ‘klopt’ en wordt met evenveel enthousiasme aangeboden. Het Franse camping-restaurant met groot terras, de bar met naast lokale tapas-planken ook een bitterbal voor de liefhebber, de eigen bakkerij die elke dag voor vers (stok)brood en croissantjes zorgt…

Nederlandse camping Languedoc aan riviertje team

Houten stacaravans en een grote vakantievilla

Eigenaresse Elisabeth Sinnema runt de camping al 11 jaar in haar eentje maar ze krijgt elke zomer versterking van een enthousiast Nederlands team, dat onder meer de vele kinderactiviteiten en excursies (kanotochten, wandelingen, wijnuitstapjes) verzorgt. Behalve vrije kampeerplaatsen (zo’n 80 stuks) biedt La Vallée Verte ook plek aan 60 huuraccommodaties, waaronder safaritenten, diverse soorten houten stacaravans en gloednieuwe houten cabanes, de meeste met ruime keuken en terras. En ook prachtig: Villa Lys, een vakantievilla voor 8 personen met eigen zwembad, in het nabijgelegen dorpje La Roque-sur-Cèze!

La Vallée Verte, houtens stacaravan Ophéa Prestige (4 pers.) en Ophéa Panoramique (4 pers.) vanaf €52/nacht of vanaf €630-€651 per week. Nieuwe houten huisjes, de Cèze Cabanes (5 pers.) vanaf €65/nacht. Villa Lys, vakantiehuis (4-8 pers.) vanaf €750 (4 pers.)-€950 (8 pers.)/week. Meer informatie: www.la-vallee-verte.com

Nederlandse camping Languedoc aan riviertje kinderen

PLUS+
– La Vallée Verte is een echte terrassencamping met daardoor op alle staplaatsen veel privacy én uitzicht, vaak tot aan de rivier.
– Verse bakker op het terrein! En een restaurant en bar: je hoeft bijna niet weg.
– Ligging in de Gard – wij zijn dol op die streek – vlak bij mooie plaatsen als Uzès, Nîmes en de watervallen van Sautadet. Ook de zee, de Cevennen en de Ardèche liggen op rijafstand.
– Dit is een camping die ook in voor- en naseizoen op volle kracht draait: alles is gewoon open, ook de warme bakker bijvoorbeeld.

La Roque-sur-Cèze, het dichtstbijzijnde dorpje bij de camping en ook de plek waar vakantiehuis Villa Lys ligt.

MIN-
– De camping heeft wel 100 meter hoogteverschil dus de paden zijn best steil… Minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Families met kleine kinderen kunnen het beste om centraal gelegen plekken/accommodaties vragen.
– Een camping met veel terugkomers dus de meest gewilde vakantieweken (van half juli tot half aug.) zijn in november al volgeboekt. Maar de eerste helft van juli en eind augustus is lang nog wel plek!

Nederlandse camping Languedoc aan riviertje zwembad

vallee-verte-ceze-cabane-2018-nieuw

Nederlandse camping Languedoc aan riviertje

LEES OOK:
De mooiste dorpen in de Languedoc-Roussillon
Top 8 Zuid-Franse markten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *