frankrijk.nl

Mooi, deze bergmeren in de Franse Alpen!

Afkoelen in Frankrijk, dat kan niet alleen aan zee. In de Alpen zijn er heerlijke bergmeren, groot en klein, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Voor sommige moet je wat moeite doen er te komen, maar moet je eens kijken wat een beloning!

1. Lac d’Aiguebelette

Op 1,5 rijden van Lyon ligt een van de grootste natuurlijke meren van Frankrijk, Lac d’Aiguebelette, waar je heerlijk omheen kunt fietsen, wandelen of neerstrijken op een van de vele strandjes.

2. Lac du Bourget

Een prachtig blauw meer, vlakbij de zeer bezienswaardige stad Aix-les-Bains. Tip om het meer te ontdekken: huur een bootje! Voor de actievelingen: de fietsroute La V63 voert je langs dit meer.

3. Lac d’Annecy

Dit wonderschone meer staat bekend om de puurheid van zijn water. Geniet van een duik in het meer, maar vooral ook van het landschap en de charmante stad Annecy!

 4. Lac Blanc

Je moet ongeveer 3 uur wandelen om dit meer te bereiken, maar wat je wacht is een prachtig kleurenpalet van water, groen en bloemen. Ook leuk: je ziet onderweg veel bergmarmotten!

 5. Lac de Roselend

De omgeving van Lac de Roselend is een waar paradijs voor wielrenners en wandelaars. Verspreid rondom het meer vind je restaurants en bars voor een tussenstop, maar picknicken kan natuurlijk ook!

 6. Lacs de Chésérys

Deze verzameling bergmeertjes biedt een prachtig uitzicht op het Mont Blanc-massief, maar is minder drukbezocht dan het nabijgelegen Lac Blanc. Ideaal voor wie wat meer rust zoekt.

7. Lac de Pormenaz in la Chaine des Fiz

Je kunt verschillende – avontuurlijke! – routes nemen om bij dit rustige meer uit te komen. Niet zo geschikt om met jonge kinderen te doen, maar voor de meer ervaren wandelaar een must!

Tekst: Myrthe Galle Beeld: Savoie Mont Blanc CC/Martele (Bourget, Pormenaz), CC/Monica-Dalmasso (Chésérys), CC/Boutet (Aiguebelette), CC/Royer (Pralongnan) & Eline Heeres (Annecy). Met dank aan Eline Heeres van Check-in PR.

LEES OOK:
Wow, de Franse Alpen met/zonder sneeuw
Clement Bouvier, jonge topchef in Tignes

Eén reactie op “Mooi, deze bergmeren in de Franse Alpen!”

  1. Julia Leeuwdrent schreef:

    Wij gaan naar Annecy. Supermooi, al zeg ik het zelf!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *