frankrijk.nl

Frans nummer 1 op Nederlandse hitlijst

We hebben er héél lang op moeten wachten, maar sinds deze week voert eindelijk weer een Franse zangeres de Nederlandse hitparade aan: Aya Nakamura met de hit Djadja.

Na 57 jaar opvolgster laatste nummer 1-hit van Edith Piaf

Ze is de eerste vrouwelijke Franse artiest met een nummer 1 hit in sinds 1961! Aya Danioko (23 jaar) komt oorspronkelijk uit Mali en als kind emigreerde haar ouders naar Frankrijk waar ze neerstreken in Aulnay-sous-Bois.  Aanvankelijk koos ze voor een opleiding in de mode maar haar roots – ze komt uit een familie van traditionele verhalenvertellers in zang en woord – leidde haar toch naar een muzikale carrière. Haar artiestennaam Nakamura is afgeleid van het karakter Hiro Nakamura uit een TV-serie.

Djadja - nummer 1 hit

Aya is in Frankrijk al redelijk bekend, maar haar internationale doorbraak komt nu met dit nummer: Djadja. De gelikte videoclip heeft daar zonder meer aan bijgedragen, die is al meer dan 130 miljoen keer bekeken! Qua Franse taal vereist dit nummer wel enige kennis van Frans-Afrikaanse slang want het zit vol met afkortingen en woorden die je niet meteen in het Franse woordenboek terugvindt 🙂 Afijn, kijk en luister zelf!

LEES OOK:
Talentvolle Franse zangeressen 
De beste Franse muziekhits
3 meiden maken furore met vrolijke medleys

Beeld afkomstig uit de officiële videoclip van Aya Nakamura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button