frankrijk.nl

Rosé en kunst bij Commanderie de Peyrassol

Niet ver van Saint-Tropez ligt het wijndomein van de Commanderie de Peyrassol. Je kunt er niet alleen uitstekende rosés proeven, maar ook een prachtige wijnwandeling maken, langs moderne kunstwerken tussen de wijngaarden.

Wijndomein bezoeken in de Provence

Je bent in de Golfe de Saint-Tropez op vakantie en wilt iets bijzonders ontdekken in het achterland? Dan hoef je maar een klein uurtje te rijden. De trip gaat dwars door het Massif des Maures, de zwarte bergen direct achter de kust. Een mooie route leidt naar Flassans-sur-Issole. Daar ligt de Commanderie de Peyrassol, een enorm landgoed waar fantastische wijnen worden geproduceerd. Een kronkelweggetje voert langs wijngaarden, door bossen en komt uit bij een oude pleisterplaats van de tempeliers, daterend uit de 13e eeuw.

Wijndomein Commanderie de Peyrassol

13e-eeuwse pleisterplaats van de tempeliers

Peyrassol lag heel strategisch op de pelgrimsroute: ridders vonden hier een rustplaats op weg naar het Heilige Land en pelgrims richting Spanje en Rome konden hier ook op adem komen. De tekens van hun aanwezigheid zijn nog volop te vinden: in het wapen van het domein vind je het kruis van de te­mpeliers. Inmiddels is het domein in handen van een gepassioneerde wijnmaker en kunstverzamelaar, die iedereen graag wil laten kennismaken met al dit moois.

Wijndomein Commanderie de Peyrassol

Kunstwandeling door wijngaarden en bossen

In het ontvangstgebouw wordt een route verstrekt die langs alle kunstobjecten gaat. Rondom het hoofdgebouw zijn al heel bijzondere werken te zien. Fijn is hier dat er genoeg schaduw is om alles te bewonderen zodat je op een relaxte manier het domein kan verkennen tijdens de warme zomermaanden. Het domein is omgeven door bossen en ook daar vind je opvallende kunstwerken. Verder staan in de wijnvelden blikvangers waar je niet omheen kunt en per se naar toe wil. Wel uitkijken dat je niet over schrikdraad struikelt; de zwijnen willen ’s nachts nogal eens huishouden in dit gebied en om het terrein te beschermen wordt dit voor deze dieren ontoegankelijk gemaakt.

Wijndomein Commanderie de Peyrassol

Wijn proeven en kopen

Heb je genoeg gezien en gewandeld, dan is er gelegenheid om op het terras iets te eten (table d’hôte) en te drinken: een prachtige binnenplaats is hiervoor ingericht. En zou je nog langer willen blijven? Geen probleem, je kunt op het domein een overnachting boeken.
Natuurlijk ga je niet weg zonder eerst de wijnen te proeven die hier geproduceerd worden. Wellicht neem je een doosje mee om op je vakantieadres nog heerlijk na te genieten van al het moois dat Peyrassol je heeft laten ervaren.

Wijndomein Commanderie de Peyrassol

Santé!

Meer informatie: www.peyrassol.com of op Facebook en Instagram ‘Peyrassol’.

Tekst en beeld: Camiel Oosterwaal

Camiel Oosterwaal Gastblogger

LEES OOK:
Château La Coste, prachtig wijndomein in de Provence
Villa Marie, charmehotel in Saint-Tropez

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *