frankrijk.nl

La vie en Roz aan de granietkust van Bretagne

Carole was afgelopen zomer bij Yelloh!Village in Perros-Guirec en ging op deze camping net zo uit haar dak als de kinderen. De locatie aan de Bretonse noordkust klinkt ook echt wel goddelijk. Sommige foto’s zouden zo  van een Caribisch eiland kunnen zijn!

Als je wilt weten hoe mijn kampeerweekend in Bretagne was, dan moet je even naar dit filmpje kijken! Zet het geluid aan, want – ‘wauwww!’- al vanaf het begin is het een heel spontaan verslag!! Geweldig om te zien hoe enthousiast kinderen kunnen zijn. En ik wil niet blasé doen, maar ik heb intussen heel wat mooie campings in Frankrijk gezien, en ook ik was behoorlijk onder de indruk van Yelloh! Village Le Ranolien Perros-Guirec.

Direct aan zee

Het eerste wat we zagen toen we de camping binnenreden was de turquoise-blauwe zee, de zeilboten, de roze granietkust en de Sept Iles in de verte. Terwijl ik met open mond het uitzicht bewonderde, raakten mijn nichtjes vooral in extase van de foto’s bij de ingang van de camping, met daarop het grote zwembad en de glijbanen tussen de rotsen. Iedereen zijn prioriteiten 🙂

Natuur rond Perros-Guirec

De roze granietkust ofwel ‘Le Roz’

Het lijkt wel de Caraïben op deze foto’s, maar we waren gewoon in Bretagne, aan de noordkust in Perros-Guirec. Alle rotsen zijn er roze en die kleur verandert de hele dag door het steeds veranderende licht. Magisch gewoon! En dat uitzicht was nog indrukwekkender vanaf het douanierspad dat vlak langs de camping loopt. Onze favoriete spelletje tijdens het wandelen: vormen herkennen in de rotsen. Een oude vrouw, de hoed van Napoleon, een schilderspalet, dobbelstenen… De natuur is hier een grote speelplek! Vanaf de camping kun je naar Ploumanac’h en het grote strand Trestraou van Perros wandelen. Mooie en makkelijke wandelingen voor het hele gezin.
De mooie Roze Granietkust

Perros-Guirec, charmante badplaats

Na Dinard is Perros-Guirec de chicste badplaats van Noord-Bretagne, dat is zeker. Je ziet er mooie villa’s die Parijzenaars in de 19e eeuw hebben laten bouwen. De ene wat luxer dan de ander, maar ze zijn allemaal goed onderhouden en geven Perros-Guirec een heel charmante sfeer. Vaak staan er rododendrons, Agapanthus en palmbomen in de tuin (het is een mild hier!). Maar Perros is ook weer niet niet bling-bling of duur: heel gevarieerd publiek juist, dat vond ik erg leuk hier.

Roze granietkust - Bretagne

Voor een drankje of diner op het strand van Trestraou adviseer ik La Suite (heel mooi terras), Au p’tit creux voor een warme wafel (gauffre) en Le glacier des 7 Iles voor de lekkere ijsjes. Om te winkelen moet je in Perros zelf zijn, met leuke cadeauwinkels, Bretonse speciaalzaken en kledingwinkels (Boutique W is enig en bij Coupe de Bec hebben ze P’tit Louis). En zoals bij alle badplaatsen in Bretagne kun je allerlei watersporten doen (surfen, windsurfen, zeilen, kanoën, etc.). En een nieuwe activiteit: parachutespringen boven deze prachtige kust met de instructeurs van 7ème Ciel Parachutisme (€250/tandemsprong).

Strandvakantie op Camping Yellow Village in Bretagne

Yelloh!Village Le Ranolien

Camping Le Ranolien ligt niet alleen op een beeldschone plek, het heeft ook een authentieke Bretonse sfeer, met gerenoveerde boerenhuizen die dienst doen als receptie, crêperie en campingwinkels. Bovendien lopen de rotsen van de kust door op het heuvelachtige terrein! Tenminste, dat lijkt zo. Maar sommige rotsen zijn nep. Ongelofelijk, niet van echt te onderscheiden (voor kinderen én ouders)! Op het lage deel van de camping liggen de zwembaden, restaurants (uitstekende crêperie!), winkels en speelplaatsen.

Creperie op Camping Yellow Village Bretagne

Hier sliepen wij in een comfortabele stacaravan. Heel weinig tenten in dit deel van de camping, daarvoor moet je in hogerop zijn. Sommige huuraccommodaties in het hoge deel hebben uitzicht op zee. Het was mijn favoriete deel van de camping omdat de mix tussen gewone staanplaatsen, gemeubileerde tenten (‘Coco Sweet’) met een eigen barbecuehoek, woonwagens onder de bomen en mooie – heel ruime – cottages voor 5 tot 6 personen. Camping Le Ranolien heeft ook eigen accommodaties ontwikkeld, zoals de ‘Grandes Larges’ (2-4 pers.) met een terras in bootstijl of een overdekte veranda.

Woonwagen op Glamping Yellow Village Bretagne

Het paradijs voor kinderen … en ouders

Er is een overdekt zwembad, ideaal voor koelere dagen en met kleinere kinderen, een buitenzwembad met hottubs, en waterglijbanen tussen de rotsen. Het kostte moeite om de kinderen er weg te krijgen! Ondertussen konden wij rustig een boek lezen of een kop koffie drinken op het terras met uitzicht op de zwembaden en de camping. De kinderen kunnen ook elke dag terecht bij de kinderclub of babyclub met animateurs. Er is totaal 2500m2 aan speeltuinen op het campingterrein.

Yelloh Vilalge Le Ranolien het paradijs voor kindere en ouders

Ook raad ik je aan om een bezoekje te brengen aan de spa en de wellnesstuin, terwijl de kinderen spelen. Behalve massagebaden is er een leuke sauna met uitzicht op een kleurrijke mediterrane tuin, waar je een koude douche kunt nemen voordat je binnen of buiten gaat relaxen. De spa is ook toegankelijk voor gasten van buitenaf dus reserveren is aan te raden (max. 42 personen).

PLUS+
– De sanitaire ruimtes zijn gewoon prachtig. Ik dacht eerst dat het de spa was! Mooie zwart-witfoto’s, licht superschoon, badjes voor de kleintjes, planten.. Daar zouden ze van mij een innovatieprijs voor mogen krijgen!
– Goede crêperie op de camping (en julie weten het, ik ben Bretonse, dus een kritische klant!).
– Weekendtarieven en in sommige seizoenen de mogelijkheid om zaterdag of zondag later te vertrekken.
– De receptie met conciergerie-service is tot laat open.

Rexeptie le Ranolien Yelloh Village

MIN-
– Meeuwen! Pas op met etenswaren op tafel, onze croissantjes werden gepikt!!
– Auto’s toegestaan op het terrein van 6.00 uur tot 23.45 uur.

TIP! Excursie naar Les Sept Îles Met Armor Navigation kun je een excursie maken (€18-€21 volw., €12-€14 kind) naar deze archipel op 7 km van de kust. Prachtige ongerepte natuur! Het is een tocht van 2 tot 2,5 uur met een tussenstop op het Ile aux Moines. De grootste kolonie van zeevogels van Frankrijk leeft op dit reservaat. En er zijn zelfs aalscholvers en ook zeehonden!

Ploumanac'h - @A.LAMOUREUX 2014 (22)

Yelloh Village Le Ranolien Bretagne noordkust aan zee

We love Perros Guirec
Meer informatie in NL :

Yelloh! Village – yellohvillage.nl
Le Ranolien – yellohvillage.nl/camping/le_ranolien
Perros-Guirec tourisme.perros-guirec.com

Tekst: Carole Goelitz, Beeld: Carole Goelitz, @A.LAMOUREUX 2014 (22).

LEES OOK:
GROETEN UIT.. Perros-Guirec
Ongelofelijk mooi filmpje van Bretagne
15 dingen waar je een Bretonse aan kunt herkennen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button