frankrijk.nl

3 B&B’s in Bordeaux waar je meteen naartoe wilt

Bordeaux is een geweldige leuke stad en aan één dag heb je zeker niet genoeg voor een bezoek. Geen straf want er zijn zoveel leuke hotels in het centrum! Josee en Carole konden hun geluk niet op bij deze slaapadressen in monumentale herenhuizen, met leuke verrassingen op het dak of een ronduit exotische binnentuin.

Boutique Hôtel de Tourny

Hotel de Tourny in Bordeaux

Kalm, kleinschalig en elegant hotel. Boutique Hôtel de Tourny is gehuisvest in 2 voormalige herenhuizen (op 20 meter van elkaar) en dat geeft een bijzonder allure aan de kamers, waar grijs en minimalistisch design de boventoon voert. Er zijn 12 kamers en 3 suites, verdeeld over 4 etages, waarvan enkele met verbindingsdeur (ideaal voor families). Onze kamer lag côté cour en was een oase van rust. Speciale vermelding voor het zalige beddengoed en de Rituals-producten in de badkamer! Het uitstekende ontbijt wordt geserveerd in de designsalon op de begane grond.

Ontbijt bij Boutique Hôtel de Tourny

Andere bijzonderheden: heb je zin in een wijntje dan biedt de ‘wijnmachine’ La Divine, keuze uit diverse Grand Crus uit de streek (www.10-vins.com). Ook is er een lift! Lang niet altijd het geval in dit soort monumentale panden. Prijs 2-persoonskamer vanaf €138, prijs suite vanaf €297.

Boutique Hôtel de Tourny, 16 rue Huguerie, Bordeaux, +33 (0)5 56 81 56 73, info en boeking

La Maison du Lierre

La Maison du Lière Bordeaux

Ben ik in Bordeaux of op een Caraïbisch eiland? Dat vroeg ik me af toen ik op een warme avond zat te genieten in de tropische binnentuin van Maison du Lierre. De stilte, de grote palmboom en meubilair van hout, riet en bamboe haalde elk stadsgevoel onderuit. Wel zo prettig overigens na een dagje sightseeing in Bordeaux! Er zijn 18 vrolijk ingerichte kamers achter de façade van een charmant oud herenhuis, waarvan 6 aan deze binnentuin. Elke kamer is anders, maar altijd met een bord de mer-sfeer zoals je die aantreft aan de Atlantische kust en op de eilanden. Barservice tot 19.30 uur. Fijn ontbijt met zoet en hartig beleg. Kamers vanaf €110. Parking nabij (€10/dag).

Overnachtingsadres La Maison du Lierre in Bordeaux

Maison du Lierre, 57 rue Huguerie, Bordeaux, +33 (0)5 56 51 92 71, info en boeking

Luxury Guesthouse La Course

De vele details in dit prachtige, monumentale pand tegenover Le Jardin Public zijn godzijdank bewaard gebleven. Nu fungeert dit voormalige doktershuis als een exclusief petit hotel met 5 kamers, waar de oude elegantie op vernuftige wijze is gecombineerd met modern design.

Hotel la Course Bordeaux

De grootste verrassingen vinden we helemaal beneden en helemaal boven: trap af belanden we in een geweldige wijnkelder (op verzoek wijnproeverij mogelijk) en de wellness met hammam & fitness. Helemaal op de bovenste etage verbazen we ons over de kamer ‘Sous les étoiles’ met glazen plafond! Én dakterras. Mét zwembad! Wow, zeggen we dan!

Hotel La Course in Bordeaux

FIJNE EXTRA: 4 fietsen gratis ter beschikking van gasten.Kamers (waarvan 1 familiekamer) incl. ontbijt vanaf €149 (als je er snel bij bent!),

La Course, 69 rue de la Course, Bordeaux, + 33 (0)5 56 52 28 07, info en boeking

Lees ook over Josee’s eerdere ontdekkingstocht door de stad op zoek naar leuke hotels.

Tekst en beeld: Josee Schouten

LEES OOK:
Leuke eetadresjes in Bordeaux
Must-do in Bordeaux: de unesco-wandeling
Darwin, culturele hotspot in Bordeaux
De leukste parken en groene lunchadressen van Bordeaux

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het dan op je Pinterest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *