frankrijk.nl

7 korte zomertrips in Noord-Frankrijk

Met deze warme zomer is Nederland plots de ideale plek om vakantie te vieren. Maar voor alle thuisblijvers die de Franse sfeer toch een beetje gemist hebben: hier onze dichtbij-tips voor Noord-Frankrijk en de Champagne-Ardenne, waar het nu ook heerlijk weer is!

1. Côte d’Opale, knusse badplaatsen en prachtige kliffen

Zet de weekendtas maar klaar, we rijden even naar de Opaalkust – maar 4 uur met de auto vanaf Nederland! De Noord-Franse kust heeft brede stranden, witte krijtrotsen en snoezige vissersplaatsen, zo ontdekten Carole en Josee onlangs nog. Zie hier hun mooiste plekken langs de Côte d’Opale en favoriete slaapadresjes aan zee.

Opaalkust Cote d'Opale

2. Lille & Arras, oergezellige Noord-Franse steden 

Terrasje pakken in Lille? Genieten van de zaterdagmarkt in Arras? Deze twee steden zijn ideaal voor een gecombineerde stedentrip vlak bij Nederland. Bovendien vindt in Lille dit jaar het grootste culturele evenement Eldorado plaats waardoor je nog meer je ogen kunt uitkijken in de mooie oude stad. Ook Arras heeft een prachtig oud centrum met veel historische bezienswaardigheden en leuke winkels. Lees hier onze tips voor Lille & 7 favorieten in Arras

Arrasplein Grand-Place marktdag

3. Baie de Somme: pure natuur aan zee

Op minder dan 5 uur vanaf Utrecht vind je een wonderschoon natuurgebied in de zeedelta van de Somme. Mooie dorpjes omringd door bijzondere flora en fauna, zoals zeehonden, Henson-paarden en zeldzame vogelsoorten. Een prachtgebied voor liefhebbers van natuur, watersporten en wandelen. Dit zijn leuke dingen om te zien&doen in de Somme-baai

Vakantiehuizen-Picardie-Baie-de-Somme-Frankrijk-nl

4. Fietsen in de Ardennen, door de mooie Maasvallei

Fietsen langs de Maas maar dan in Franse sferen, dat kan op iets meer dan 3 uur rijden vanaf Nederland! Geniet van het uitzicht op de prachtig begroeide heuvels, terwijl je zelf op het grotendeels vlakke fietspad langs de rivier fietst. Lees de ervaringen van Josee.

Fietsen in de Franse Ardennen

5. Met de auto naar de Champagnestreek

De Champagne is altijd een goed idee! Door Reims flaneren, de kathedraal bekijken en champagne proeven met een romantische chambre d’hôtes in de binnenstad als uitvalsbasis. Ook dit is een heerlijke streek om te fietsen: langs meren, bossen, wijngaarden en de mooiste stadjes! Lees: 3 prachtige fietsroutes door de Champagne, Demeure des Sacres, fijne B&B in Reims  en dmooiste stadjes van de Champagne-Ardenne.

7 korte zomertrips met de auto Champagne-Ardennen

6. Bray-Dunes: de 1e Franse badplaats na de Belgische grens

Een nostalgische badplaats omringd door een duingebied waar je mooie wandelingen kunt maken: Bray-Dunes is een leuke verrassing in het departement Nord, nét over de Belgische grens. En wij kennen er leuke appartementen vlak bij zee (met lezersaanbieding!).

Bray-Dunes badplaats Noord Frankrijk

7. Montreuil-sur-Mer, culinair vestingstadje vlak bij de kust

In het achterland van de Opaalkust (zie boven) ligt Montreuil-sur-Mer, een historisch vestingstadje met pittoreske straten, ambachtelijke winkels en een prachtige landelijke omgeving. Je vindt er geweldige restaurants én hele leuke B&B’s, kijk maar, op nog geen 4 uur rijden van Amsterdam!

Montreuil-sur-mer-collage-beeld-Josee

Beeld: Champagne: kathedraal Reims (numendil/UNPL), fles (Jelleke Vanooteghem/UNPL), Bray-Dunes (Holiday Suites), Montreuil-sur-Mer (Josee Schouten), Baie de Somme (Somme Tourisme/ © ADRT80 – DM), fietsne langs de Meuse (CC/Laetis), Opaalkust (CC/Josee Schouten), Arras (CC/NickyB).

LEES OOK:
17x waarom wij Noord-Frankrijk zo leuk vinden
Top 10 doen in Parijs zomer 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *