frankrijk.nl

5 (erg) spannende wandelpaden

Hoogtevreeslijders worden hier diep ongelukkig, da’s zeker. Maar voor de liefhebbers zijn deze beeldschone wandelpaden in de Provence, Pyreneeën en Normandië puur adrenalinegeluk!

Chemin de La Mature in de Pyreneeën

spannend wandelpad Pyreneeen CC

Chemin de la Mature is een uit de rotsen gehakt muilezelpad in het westelijke deel van de Franse Pyreneeën. Vanaf het pad van 4 meter breed kijk je neer in de diepe rivierkloof ‘van de Hel’, tot 200 meter lager. Ai.

Sentier de l’Imbut in de Gorges du Verdon

spannende wandelpaden frankrijk

Deze prachtige maar pittige wandeling va een uur of 6 voert door het laagste en nauwste deel van de beroemde rivierkloof van de Verdon, in de Provence. Dat betekent veel geklim en geklauter vlak langs de woest kolkende rivier.

Les Sentiers des Falaises d’Etretat in Normandië

spannende wandelpaden frankrijk

Op zich kun je ver van de kant blijven: er is ruimte genoeg boven op de krijtrotsen rond Etretat. Maar als je toch even dichter bij de rand komt, zie je het landschap abrupt vanaf 70 meter hoogte recht in zee storten. Liftgevoel in je buik gegarandeerd!

Sentier Marcel Estruch in de Provence

spannende wandelpaden frankrijk

In het Massief van Sainte-Baume, niet ver van Marseille, ligt dit 4 km lange wandelpad waar zelfs zeer ervaren wandelaars klamme handen van krijgen. Het ‘pad’ is op sommige plekken namelijk niet veel meer dan een richel…

Wandelpaden over de Calanques in de Provence

spannende wandelpaden frankrijk

En ook op de wandelpaden boven op de spectaculaire kliffen rond Marseille en Cassis, de calanques, denk je op bepaalde plekken: niet zo dicht naast me lopen alsjeblieft! Maar de adrenaline kun je meters lager weer van je af zetten, als je in een van die adembenemende azuurblauwe kreken dobbert.

Beeld: Akunamatata (Provence 3x), Jordan Wilms (Etretat) BY-ND, CC/Aiaraldea Komunikazio Leihoa (Pyreneeën).

LEES OOK:
De mooiste calanques rond Cassis
Pas dans le vide, een stap in de afgrond in  Chamonix
 5 onbekende Franse vakantiestreken

Eén reactie op “5 (erg) spannende wandelpaden”

  1. Esther Dijk schreef:

    Gorges de la Caranca in de Pyreneeën is een spectakel, met het uitgehakte pad door de rotswand, lijkt op chemin de la Mature!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *