frankrijk.nl

Tour de France-feestje bij TV5MONDE

De hele maand juli genieten van de Tour de France en daarvoor hoef je niet eens wielerfan te zijn! TV5MONDE zoomt in op de diverse streken langs de route. Met uitstekende reisdocumentaires van onder meer Île de Noirmoutier, Bretagne, Picardië, Corsica en Frans Baskenland.

Ooit moesten we doen met schokkerige camerabeelden van uitzichten langs de weg, maar tegenwoordig worden Touretappes afgewisseld met de waanzinnigste dronebeelden van graanvelden, bergkammen, chateaus en rivieren in vogelvlucht… Geen sportevenement dat zoveel zin geeft om te reizen als de Tour de France en daar springt TV5MONDE deze zomer geweldig op in.

Tour de France

De Franse televisiezender volgt de Ronde van Frankrijk (5-29 juli 2018) met enorm veel Nederlands ondertitelde reisdocumentaires op maandagen, dinsdagen en zondagen in de maand juli.

Bij ons staan de ijsemmers en flessen rosé dus al klaar, want wàt een fijne manier om alvast naar Frankrijk af te reizen!

VAN BRETAGNE TOT PICARDIË

zondag 15 juli, 18.40 uur: ‘La France du Bout du Monde’ in Bretagne

Een documentaire over Bretagne zoals je hem nog nooit hebt gezien: een adelaar vloog met een kleine camera aan zijn poot gebonden boven alle delen van deze prachtige regio. Het eiland van Molène, de kliffen van Pointe du Raz, het bos van Brocéliande en het hoge binnenland…  vanuit vogelperspectief!

maandag 16 juli – 21.00 uur – ‘Échappées Belles’ in Picardië

Zeer boeiende rondreis door deze streek ten noordwesten van Parijs, met als hoogtepunten onder andere het kasteel van Chantilly, de Baai van de Somme, beroemde kathedralen en pittoreske dorpen. Presentator Jérôme Pitorin gaat daarbij steeds in gesprek met lokale bewoners die – volkomen terecht – heel trots zijn op hun streek.

VAN DE SAVOIE TOT DE PYRENEEËN

woensdag 18 juli, 15.00 uur: ‘Visites Privées’ in de Haute Savoie

Visites Privées gaat naar de Haute-Savoie en maakt daarbij een wandeling langs het meer van Annecy, ontdekt een uniek schapenras en ontmoet Marc Veyrat, een bekende Franse chef uit de Franse Alpen, die kookt met lokale producten en kruiden.

dinsdag 22 juli, 18.40 uur: ‘La France du Bout du Monde’ op Corsica

Zelfde concept als de Bretagne-documentaire van 15 juli: een adelaar filmt de mooiste plekjes van Corsica en dat zorgt voor ronduit spectaculaire beelden. Rode rotsen, steile kliffen, tropisch uitziende stranden en baaien, dichte bossen… Na deze documentaire komt Corsica zeker-weten op je bucketlist te staan als je het eiland nog niet kent!

woensdag 23 juli, 21.00 uur: ‘Échappées Belles’ in Collioure

En nog zo’n visueel cadeautje… Deze aflevering van het bekende Franse reisprogramma Échappées Belles laat zien hoe ontzettend mooi het licht is rond de Côte Vermeille, de rode kust van de regio Occitanië, vlak voor de Spaanse grens. De hoofdrol is weggelegd voor Collioure, een van de mooiste vissersdorpen van Zuid-Frankrijk, maar de reis voert ook het achterland in…

Collioure documentaire reisprogramma TV5MONDE

zondag 29 juli, 18.40 uur: ‘La France du Bout du Monde’ in Frans Baskenland

In deze aflevering van La France du Bout du Monde zien we door een adelaar gefilmde luchtbeelden van de Béarn, de Pic du Midi, de Ossau (waar die heerlijke schapenkaas vandaan komt) en de vallei van de Adour, met diverse mooie stadjes. Mmm…

Pic de Midi Frans Baskenland documentaire reisprogramma TV5MONDE

Elke woensdag om 21.00 uur – DES RACINES & DES AILES

Op woensdagen in juli zendt TV5MONDE afleveringen uit van Des Racines & des Ailes, een van de bekendste en allerbeste Franse tv-programma’s over de natuur en het erfgoed van Frankrijk. De beelden zijn altijd even indrukwekkend en je mag vaak ‘binnenkijken’ in monumenten die normaal gesloten zijn voor bezoekers.

woensdag 11 juli: La Cournouaille tot Léon (Bretagne)
woensdag 18 juli: Vendée (Ile de Noirmoutier en de Passage du Gois)
woensdag 25 juli: Rond de Mont-Blanc (Franse Alpen)

Bretagne documentaire reisprogramma TV5MONDE

Dagelijks 23.00-24.00 uur – LE JOURNAL DU TOUR

Elke avond is op TV5MONDE een samenvatting te zien van de mooiste Tourmomenten van de dag. Dit programma is helaas niet Nederlands ondertiteld (in tegenstelling tot bovenstaande documentaires), maar is alleen al vanwege de beelden een mooie dagafsluiter voor echte Tourliefhebbers!

Op deze kanalen kun je TV5MONDE vinden: Ziggo: 71 – CAIW: 41 – Delta: 500 – T-Mobile: 421.

NB! KPN zendt TV5MONDE sinds 1 juli 2018 helaas niet meer uit. Niet mee eens? Laat het ons weten! 

Meer informatie over de Tour de France-uitzendingen en de verdere programmering van TV5MONDE op: europe.tv5monde.com/nl

Beeld: CC/iStock.

LEES OOK:
TV5MONDE van de buis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *