frankrijk.nl

Pop-up terrassen in Parijs zomer 2018

Elke zomer verschijnen er in Parijs tijdelijke terrassen op ongewone plekken. Dit jaar kun je in de warme maanden onder meer genieten van een drankje op het dak van een treinstation, op een drijvend terras in de Seine of in een geheime tuin in Montmarte.

Ground Control: XL-terras met moestuin bij Gare de Lyon

Op het grote terrein rond een vroegere posttrein-entrepot staan houten tafels en banken, strandstoelen, olijfbomen in potten en een XL-foodtruck in een oude bus. Hier wordt hip geborreld en gegeten, met cocktails, vegaburgers, Italiaanse broodjes, Deense visgerechten en crêpes bij Rozell & Co. Nieuw is dit jaar is de binnenruimte,  Halle à Manger’, waar ook binnen diverse eetstandjes zijn. Meer info: www.groundcontrolparis.com.

Hippe terrassen Ground Control Paris


Le Perchoir-Marais: borrelen boven het Hôtel de Ville

Al jaren een geliefd adres in de zomer, boven op het dak van het leuke warenhuis BHV/Marais. Met meubels van steigerhout, vrolijk gekleurde kussens, modieuze muziek en dito-Parijzenaren. Het terras heeft dit jaar Ibiza als thema, dus verwacht trendy tunes en mediterrane hapjes. Meer over dit terras en hoe je er binnenkomt, lees dit eerdere artikel.

Le Perchoir du Marais terras boven op warenhuis


La Villa Extraordinaire: tuinfeestje in Montmartre

Hoog op de heuvel van Montmartre voel je ’s zomers vaak een zacht briesje, wat deze wijk sowieso een aanrader maakt op hete dagen in Parijs. Dit jaar is er bovendien een geweldige pop-up tuinbar. Daar kun je overdag en tot 22 uur ’s avonds ludieke kunst bekijken, hippe muziek beluisteren en iets drinken op een bijzondere plek. Lekker hangen in de lege badkuip met kussens erin!  T/m 29 juli (’s maandags dicht), meer info

pop-up terras Montmartre


Rooftopbar op een treinstation: Le Perchoir de l’Est

De eigenaren van Le Perchoir/Marais (hierboven) runnen voor het derde jaar ook een dakterras boven op het Gare de l’Est, niet ver van de hippe wijk rond Canal Saint-Martin. De entree vind je via de hal Saint-Martin, eenmaal boven zie je mooie jonge Parijzenaren met cocktails tussen grote potten met bloemen en planten. Meer info

PLUS+ Hier niet ver vandaan: Café A, een mooi groot terras in een vroeger klooster, zie ook het artikel Top 10 terrassen in Parijs. 

Dakterrassen Parijs Perchoir gare de l'Est


Le Jardin Suspendu: grootste dakterras van Parijs

Niet de meest trendy locatie uit dit rijtje: helemaal in het zuiden van Parijs, in het 15e, op het dak van beursgebouw Paris Expo Porte de Versailles. Maar dit nieuwe dakterras is wel in één klap de grootste van Parijs, met 3.500 m2 oppervlakte. Er zijn diverse foodtrucks, een moestuin, een openluchtbioscoop (waar ook het WK-voetbal wordt uitgezonden) en DJ’s-sets in de avond.  Groot feest ook op 14 juli! T/m 2 september, meer info

Le Jardin Susependu dakterras Parijs


La Démesure sur Seine: drijvend terras in de rivier

Groot terras op een aangemeerde platbodem op de rechteroever van de Seine. Het ligt recht tegenover het drijvende designhotel Paris OFF (dat ook leuke apéros heeft naast zijn kleine zwembad) en op maar 10 minuten lopen vanaf Paris Plages. Op de boot zijn er meer dan 100 couverts, aan wal staan ook grote aanschuiftafels. De in Parijs bekende jonge koks van dit zomerrestaurant bereiden geroosterde vis en vlees (o.a. côte de boeuf) op een mega-barbecue en er zijn luxe cocktails. Niet goedkoop (ca. €40 p.p.) maar wel feestelijk, met pétanque-baan en lampjesslingers. Meer info. (69, port de la Rapée, 12e arron. Tot eind september.

la demesure sur seine terras Parijs

Verifieer de Facebookpagina’s of websites van deze terrassen voor details en openingstijden!

Beeld: Ground Control CC/Facebook,  L’été à Saint-Germain/Ingmar Timmer, Perchoir-Marais CC/BHV-Marais, Perchoir-de l’Est CC/Là-Haut, La Démesure sur Seine CC/Facebook., La Villa Extraordinaire CC/Le Bonbon, le Jardin Suspend CC/FB

LEES OOK:
Top 10 terrassen in Parijs
Paris Plage 2018
Hippe nieuwe foodhallen in Parijs: La Felicità

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het dan op je Pinterest!

Reacties zijn gesloten.