frankrijk.nl

Hip eten & slapen aan Lac du Bourget

La Maison des Pêcheurs is al sinds 1925 de thuisbasis voor de lokale vissersvereniging. Maar sinds kort kun je hier nu ook eten en slapen, met fantastisch uitzicht op het meer van Le Bourget in de Savoie Mont Blanc.

Lac du Bourget. Kinderherinneringen. Hier heb ik leren windsurfen. Hier leerde ik mijn eerste Franse woordjes op de camping. Nu, jaren later, is dit grootste natuurlijke meer van Frankrijk nog steeds een geliefde vakantiebestemming voor heel veel Nederlanders.

SavoieMontBlanc-Raih

Smullen van zoetwatervis

La Maison des Pêcheurs ligt aan de zuidkant, ter hoogte van Viviers-du-Lac. Maak je een fietstocht langs het meer, dan kun je hier nu halt houden voor een koffie- of culinaire pauze. Dat is te danken aan de jonge ondernemer Julien Morel. Hij gooide brutaal een visje uit naar de eigenaren van deze unieke spot aan het water, de leden van de vissersclub van Chambéry, om hier een eigentijds restaurant te creëren.

Lac Bourget Maison des Pêcheurs restaurant

Aldus geschiedde. Tegenwoordig kun je hier lunchen of dineren en de kaart bestaat uit lokale seizoensproducten, biologisch vlees van de Hallen van Chambéry en zoetwatervis uit de meren van deze regio, zoals fera (meerforel), omble chevalier (riddervis) en perche (baars). Wij tippen een tafeltje op het terras, want het uitzicht dat je hier hebt op het meer is geweldig!

Les Cabanes: vissershuisjes als hotelkamers

Maison des Pêcheurs hotelkamer

Helemaal passend bij deze iconische plek zijn de  houten huisjes lang de waterkant, geïnspireerd op de oude vissershuisjes van weleer. Deze cabanes doen nu dienst als trendy hotelkamers, alle 15 met uitzicht op het meer. De stijl is ingetogen, met gebruik van natuurlijke materialen en zachte tinten in blauw en beige, ingegeven door de kleuren van het meer en de waterkant. Geen verkeerd plekje om voor even als een vis in het water te leven!

La Maison des Pêcheurs, 2-pers. vanaf €81, familiekamers (4 pers.) vanaf €161. Het restaurant is op woensdag gesloten. Meer informatie: lamaisondespecheurs.fr

Eten bij Maison de Pêcheurs

LEES OOK:
V63, mooie nieuwe fietsroute rond het Lac du Bourget
La Vélo Dingo, leuk fietsfeestje bij Chambéry

Tekst: Josee Schouten Beeld: hotel/restaurant ©MaisondesPêcheurs [email protected] – C.Raih

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *