frankrijk.nl

Hip eten & slapen aan Lac du Bourget

La Maison des Pêcheurs is al sinds 1925 de thuisbasis voor de lokale vissersvereniging. Maar sinds kort kun je hier nu ook eten en slapen, met fantastisch uitzicht op het meer van Le Bourget in de Savoie Mont Blanc.

Lac du Bourget. Kinderherinneringen. Hier heb ik leren windsurfen. Hier leerde ik mijn eerste Franse woordjes op de camping. Nu, jaren later, is dit grootste natuurlijke meer van Frankrijk nog steeds een geliefde vakantiebestemming voor heel veel Nederlanders.

SavoieMontBlanc-Raih

Smullen van zoetwatervis

La Maison des Pêcheurs ligt aan de zuidkant, ter hoogte van Viviers-du-Lac. Maak je een fietstocht langs het meer, dan kun je hier nu halt houden voor een koffie- of culinaire pauze. Dat is te danken aan de jonge ondernemer Julien Morel. Hij gooide brutaal een visje uit naar de eigenaren van deze unieke spot aan het water, de leden van de vissersclub van Chambéry, om hier een eigentijds restaurant te creëren.

Eten bij Maison de Pêcheurs

Aldus geschiedde. Tegenwoordig kun je hier lunchen of dineren in het restaurant in brasseriestijl, dat veel vis op de kaart heeft. Veel lokale zoetwatervissen zoals fera (meerforel), omble chevalier (riddervis) en perche (baars). Ook is er een groot terras met loungebar, waar je veel kleine happen en fingerfood kunt krijgen, zoals accras (visballetjes), sushi en bruschetta.

Les Cabanes: vissershuisjes als hotelkamers

Maison des Pêcheurs hotelkamer

Helemaal passend bij deze iconische plek zijn de  houten huisjes lang de waterkant, geïnspireerd op de oude vissershuisjes van weleer. Deze cabanes doen nu dienst als 15 moderne hotelkamers, waarvan de meeste met uitzicht op het meer. De stijl is ingetogen, met gebruik van natuurlijke materialen en zachte tinten in blauw en beige, ingegeven door de kleuren van het meer en de waterkant. Geen verkeerd plekje als tussenstop verder naar de Alpen. 

La Maison des Pêcheurs, 2-pers. vanaf €81, familiekamers (4 pers.) vanaf €161. Ontbijt €12. Het restaurant is op woensdag gesloten. Meer informatie: lamaisondespecheurs.fr

PLUS+
– Unieke locatie aan een van de mooiste meren van de Savoie Mont Blanc.
–  De cabanes hebben groot balkon, de familiekamers zijn ruim en praktisch ingedeeld.

MIN+
– Stiltezoekers die hier blijven slapen kunnen teleurgesteld zijn: er is buiten een loungebar die tot zeker 1 uur openblijft… (Maar onze Carole heeft daar verder weinig van gemerkt toen ze hier bleef slapen).
– Ontbijtbuffet van het hotel (€12) wat eenvoudig en er is geen hartig beleg.
– Bediening en service vonden wij niet altijd top… Veel dingetjes werden vergeten en diverse personeelsleden leken nogal onervaren

LEES OOK:
V63, mooie nieuwe fietsroute rond het Lac du Bourget
La Vélo Dingo, leuk fietsfeestje bij Chambéry

Tekst: Josee Schouten Beeld: hotel/restaurant ©MaisondesPêcheurs [email protected] – C.Raih

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *