frankrijk.nl

Fijne tussenstops langs de autoroutes A20 en A71

Ga je met de auto naar Zuid-Frankrijk of Spanje en wil je onderweg een nachtje stoppen? Dit zijn leuke slaapdressen ten zuiden van Parijs. Vlak bij de snelweg, gunstig gelegen in de Limousin en de Berry. En even wat anders dan een saai snelweghotel!

B&B Maison Les Galettes – vlak bij de A71, in de Berry

Op nog geen half uur van de A71, de autosnelweg die door het hart van Frankrijk loopt, hebben Bart en Loes een heerlijke B&B opgezet. Wie een trouwe kijker is van het tv-programma Ik Vertrek heeft al kunnen zien hoe dit sympathieke stel in 2017 begonnen is aan dit avontuur! In hun authentieke boerderij hebben ze nu 5 sfeervolle gastenkamers met eigen badkamers, waarvan 1 ruime familiekamer. En helemaal fijn: er is ook een zwembad!

chambres d hotes Maison Les Galettes A20 A71 Berry

Maison Les Galettes in Rezay. Kamers (2-3 pers.) vanaf €80 inclusief ontbijt, familiekamer vanaf €139. Meer info: maisonlesgalettes.com, +33 (0)6 42 83 96 26.


B&B La Traverse – vlak bij de A20, net boven Limoges

Deze chambres d’hôtes op het platteland van de Limousin – op nog geen 10 minuten van de A20! – bevindt zich in een sfeervol 19e-eeuws landhuis met een gigantische tuin. Je loopt langs de bloemperken met geurende lavendel naar de voordeur van Carol en James, een Brits stel dat hier 3 jaar geleden neerstreek. Ze bieden 3 grote gastenkamers en 1 familiesuite met klassieke charme, zoals een bad op pootjes. Je kunt je hier culinair laten verwennen tijdens het diner en het ontbijt, ook verzorgen de eigenaren themaweken in het voor- en naseizoen, zoals een yogaweek in oktober.

B&B tussenstop La Traverse Limousin – net boven Limoges

La Traverse in Fromental. Kamers vanaf €85, familiesuite €140 inclusief ontbijt. €20 voor een extra bed. Tables d’hôtes (3 gangen) €30. Meer info: www.latraverselimousin.com en +33 (0)7 68 04 15 58.


B&B Vue de Vallée – vlak bij de A20, net boven Limoges

Heerlijk om na na een hoop kilometers over het asfalt te kunnen uitrusten in de groene en rustgevende omgeving van deze B&B in de Haute-Vienne (Limousin). Het huis met prachtige uitzicht staat aan de rand van een klein dorpje op 10 minuten van de snelweg. De Engelse Emma zorgt hier voor een heerlijk ontbijt op het terras of in de lichte eetkamer. Het adres is goed te combineren met een bezoek aan Oradour-sur-Glane, een van de indrukwekkendste plekken in Frankrijk. Er zijn 2 familiekamers (3&4 pers.) en alle gastenkamers hebben een eigen badkamer. Honden zijn ook welkom!

chambres d hotes Vue de Vallee A20

Vue de Vallée in Bersac-sur-Rivalier. Kamers vanaf €75, familiekamers vanaf €87 (3 pers.). Meer informatie: www.vuedevallee.com en +33 (0)7 88 04 65 81.


Gîtes4Two – vlak bij de A20, net boven Limoges

Ook deze mooie gîtes voor 2 personen ligt op maar 4 minuten rijden van de autoroute A20, in een klein gehucht in de Limousin. Terwijl je naar de deur van het vakantiehuisje loopt kom je langs lavendel, rozemarijn, salie en tijm! Je wordt bij dit overnachtingsadres hartelijk ontvangen door Caroline en Andrew, Engelsen die hier al 10 jaar in een verbouwde boerderij wonen. In de gîte met keukentje kun je zelf koken, eten en relaxen – zelfs buiten op je eigen terras.

Gites vlak bij A20 tussenstop naar Spanje

Gîtes4Two in Bessines-sur-Gartempe, 2-pers.gîte, vanaf €61/nacht (min. 3 nachten) en €385/week, van juni tot september. Meer info: www.gites4two.com en [email protected] (kan in het Engels!).


B&B La Bouchère 33 – vlak bij de A20, ten zuiden van Limoges

Op maar 5 minuten van de A20 en toch midden in een plattelandsdorp! Judith ontvangt gasten in een vroegere slagerij die nu onderdak biedt aan 5 lichte gastenkamers, waarvan 1 familiekamer. Je kunt gemakkelijk parkeren op het grote erf en motorrijders mogen de garage gebruiken. s’Ochtends krijg je een heerlijk ontbijtje en op verzoek maakt de gastvrouw zelfs een diner voor je. En voor het betere ontspannen na de autorit: probeer een van de hangmatten op de veranda of zoek het nabije zwemmeertje op!

chambres d hotes La Bouchere A20 Limousin Limoges

La Bouchère 33 in Meuzac, kamers vanaf €60 inclusief ontbijt, familiekamer vanaf €95. Meer info: www.labouchere33.com en +33 (0)6 09 32 15 67.

B&B's l

Bekijk de kaart hier

Beeld linksboven: Bouchère 33

LEES OOK:
Zwarte zaterdagen 2018
Mooie dorpen en steden langs de autoroute

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *