frankrijk.nl

Le Gouffre de Padirac, bijzondere grot in de Lot

In de valleien van de Lot en de Dordogne liggen diverse indrukwekkende grotten. Een van de mooiste is de Gouffre de Padirac, niet ver van Rocamadour, in de Lot (Occitanië). Bijzondere afdaling en een hoogtepunt als je beneden bent: varen op de ondergrondse rivier!

Gat in de grond

Als je aankomt bij de Gouffre de Padirac tuur je eerst enigszins verbaasd rond. Bij de meeste grotten zie je hoge rotsen bij de ingang, maar hier is op het eerste gezicht niets. De ingang van de grot blijkt niets meer dan een gigantisch gat in de grond van bijna 40 meter doorsnede.

Gouffre de Padirac grot in de Lot

Gondeltocht bij lantaarnlicht

Dan begint het afdalen. Met de trap of met de lift daal je af tot meer dan 100 meter onder de grond. Voor het mooiste uitzicht is de trap de betere optie. Ook met kleine kinderen zijn de trappen goed te doen. Als je afgedaald bent in de grot, kom je uiteindelijk bij de ondergrondse rivier uit, waar je wacht op een gondel die je meeneemt op een vaartocht door de verschillende ruimtes van de grot. De indrukwekkendste ruimte van de grot is de Salle du Grand Dôme, met een plafond van wel 94 meter hoog!

Gouffre de Padirac in de Lot

Slimme voorbereiding

Wie deze bijzondere ervaring wil meemaken kan het beste vooraf online tickets bestellen op de website. In de Gouffre de Padirac wordt gewerkt met tijdslots, dus er is een kans dat je lang moet wachten als je de grot op de bonnefooi wilt bezoeken. Verder is er een audiotour voor volwassenen en een speciale voor kinderen in het Nederlands beschikbaar, die zeker de moeite waard is. Vergeet ook niet een (regen)jas of vest mee te nemen. De grot is fris en je kunt nat worden…!

Gouffre de Padirac, van 1 april tot 13 november, alle dagen geopend van 9.00 tot 18.45 uur. Kinderen tot 4 jaar gratis, 4-12 jaar €14,50, volwassenen €19,50. Meer info op de website van Gouffre de Padirac.

Gouffre de Padirac grot in de Lot

Gouffre de Padirac in de Lot

Gouffre de Padirac grot in de Lot

Tekst: Myrthe Galle Beeld: CC/Le Gouffre de Padirac en CC/Etienne Valois (ingang).

LEES OOK:
De mooiste plekken in Occitanië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *