frankrijk.nl

7 omrij-restaurantjes in de Drôme

Heerlijke vakantiestreek, die Drôme, met enkele van de mooiste dorpen van Zuid-Frankrijk, zoals Vinsobres en Mirmande. Sabine woont er al 12 jaar en beschrijft haar ontdekkingen in een blog. Hier een paar fijne restaurants op fotogenieke plekken om te onthouden!

Nyons – Le Resto des Arts

Nyons – Le Resto des Arts

In de mooie plaats Nyons (geweldige markt op donderdag!) vind je in de Rue des Déportés een leuk rijtje van gezellige restaurantjes met terras. Le Resto des Art is daar een echte aanrader. Ze hebben een dagmenu van twee gangen (hoofdgerecht en dessert) voor circa €21, drie gangen €29,50. Geraffineerde Franse keuken!

Vinsobres – Auberge du Petit Bistrot

Vinsobres – auberge du Petit Bistro

Midden in het middeleeuwse dorp Vinsobres vind je Auberge du Petit Bistrot, een echte bistrot de pays. Ofwel een eenvoudige keuken met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Menu’s zijn er vanaf €25 en je hebt al een plat du jour voor €12,50. Aardige en gastvrije bediening bovendien, met een heerlijk zuidelijk Frans accent dat doet denken aan de gezellig zachte ‘g’ in het Limburgs!

Mirmande – Restaurant Margot en Café Bert

Beeldschoon dorpje dat tegen een heuvel geplakt lijkt. In deze mooie plaats is restaurant Margot een echte aanrader, met zijn goede Franse keuken, een combinatie van klasse en gezelligheid. Voor een pizza in een gezellige omgeving kun je een deur verder terecht bij Café Bertvernoemd naar de familie Bert die dit vroegere hotel uit 1846 eerder beheerde. Hier meer bezoektips voor Mirmande!

Valence – restaurant Chez Grand-Mère

Valence – restaurant Chez Grand-Mère

Als je de binnenstad van Valence gaat ontdekken dan is een warme lunch of een diner bij Chez Grand-Mère een erg leuk idee. Altijd vol dus reserveren is een must, vooral ’s avonds. Het restaurant heeft een gezellige inrichting met veel Franse brocante. Oude foto’s, busjes en de onderkant van muren is behangen met kranten. Er is altijd een menu du jour en dat smaakte ons prima. Alles huisgemaakt en lekkere nagerechten (vanaf €8) ook!

Manas (omgeving Montélimar) – restaurant La Licorne bleue

restaurants Drome

Hippie-achtig restaurant van een kunstschilder, waar je letterlijk tussen de schilderijen zit te eten. En zelfs op de tafels is geschilderd door de creatieve (maar slechthorende) eigenaar! De menukaart is er een van iemand die vers kookt, dus weinig gerechten (keuze uit 2 voorgerechten, 2 hoofd- en 2 nagerechten). Niet duur en we hebben zitten smullen van gamba’s, pistou-soep en fondant au chocolat. Restaurant zonder chichis (franje) en zelfs een tikje rommelig maar vooral een leuke ongewone ervaring.

Pont de Barret (omgeving Montélimar) – restaurant La Fontaine Minérale

Restaurant in de Drome La Fontaine Minerale

Gezellig, leuk en lekker eten! Een heerlijk ongedwongen sfeer voor iedereen van verliefde stelletjes tot vrienden en hele families. Mijn Franse echtgenoot Thierry zegt dat dit restaurant echt de authentieke uitstraling heeft zoals bistro’s en restaurants in de Drôme en in Frankrijk er vroeger uitzagen! Lees ook ons eerdere artikel over dit feestelijke restaurant.

LEES OOK:
Charmehotel met zwembad in de Drôme provençale
De mooiste lavendelplekken in Zuid-Frankrijk
De 7 mooiste dorpen van de Drôme provençale

Beeld: Sabine Dekker (behalve foto Auberge du Petit Bistro, copyright Bistrot de Pays, het Franse label voor goede lokale restaurants en de foto van La Fontaine Minérale/CC).

Sabine Dekker Gastblogger

3 reacties op “7 omrij-restaurantjes in de Drôme”

  1. Wat jammer dat Montélimar eigenlijk maar zijdelings genoemd wordt : omgeving Montelimar…. we hebben hier twee restaurants ( binnen de 126 die er zijn hier in de stad ) die de sterren van de hemel koken…Kom maar eens proeven bij Cafe d’Ardeche en Le Moderne, beiden aan de Allée Provençale… Daar kunnen heel wat van leren….

  2. Renie schreef:

    In 2009, toen we op een camping in Soyans stonden, zijn we hier – op aanraden van de campingeigenaresse – geweest. Een leuke, ongedwongen ontvangst en voordat we aan tafel gingen, werden we door de kok/eigenaar eerst rondgeleid in atelier en keuken. We hebben er heerlijk gegeten (en grillen thuis de gambas nog steeds op de manier waarop we het daar gegeten hebben). De laatste keer dat we er waren verruilde de kok na zijn kookkunsten de pollepel voor zijn gitaar en heeft hij samen met mijn man nog gitaar gespeeld. Dit jaar kampeerden we in Dieulefit en natuurlijk wilden we het restaurant aandoen. Jammer genoeg kwamen we op een dag dat het gesloten was. Toch leuk om over la licorne bleue te lezen op jullie site.

  3. Cobi Dekker schreef:

    Leuke tips. Zeker de moeite waard om ze uit te proberen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *