frankrijk.nl

Top 10 doen in Parijs deze zomer

De zomers zijn warm maar ook extra feestelijk in de Franse hoofdstad. Dit zijn mooie exposities, leuke nieuwe terrassen en plekken waar je in koelte kunt genieten van Parijs!

1. Paris Plages is weer groots deze zomer, tegenwoordig beslaat het zelfs beide oevers van de Seine. En hoewel er voor de tweede keer geen zandstrand is, kun je wel zwemmen, in het Bassin de la Villette.

Paris Plage Parijs

2. Aan de oostkant van Parijs is een gloednieuw ‘bewegend museum’. In l’Atelier des Lumières worden de werken van een kunstenaar zo groot geprojecteerd dat je letterlijk door de schilderijen loopt. Deze zomer is er een overzichtsexpositie van Gustav Klimt.

Atelier des Lumieres Klimt in Parijs

3. In Montmarte kun je deze zomer terecht op een bijzondere pop-up-locatie. Als de toeristenstroom rechts gaat richting Place du Tertre sla jij linksaf en vindt in een stil straatje de ingang naar Villa Extraordinaire. In een leegstaande villa zijn kunst en gekke installaties te zien (van een levensgrote luchtballon tot een halve jungle). Daarna kun je een drankje drinken in een van de 3 terrassen die verspreid liggen over de achtertuin. Zie hier meer hippe pop-ups en dakterrassen in Parijs

4. In het Quartier Latin zit sinds kort La Fabrique Givrée. Deze jonge keten die eerder in steden als Lyon, Uzès en Bordeaux landde, verkoopt ambachtelijk ijs in meer dan 20 smaken. De verse ingrediënten (zoals framboos, honing, kastanje, appel-saffraan, basilicum) komen uit de Ardèche en Rhône-vallei. Deze ijszaak is evestigd op Rue Soufflot, dus handig dicht bij Jardin du Luxembourg.

Ijs van La Fabrique Givrée in Quartier Latin

5. Toeristisch.. nou en? De rondvaartboten van Parijs zijn vooral ’s zomers heerlijk om te doen. Even uitrusten ook, want je kunt lekker blijven zitten en toch rondkijken. De Vedettes du Pont Neuf zijn niet duur en vertrekken lekker centraal, vanaf de punt van Ile de la Cité. Dat opstappunt is vlak bij het fotogenieke Place Dauphine. Maar als je liever van te voren een rondvaart reserveert dan kun je dat via deze link doen en opstappen tegenover de Eiffeltoren.

Pont d'Iena in Parijs

6. Elke zomer vindt de Cinéma en plein air, een openluchtbioscoop, plaats in het park van Villette. Vanuit een strandstoel kun je in augustus kijken naar films als Jules et Jim, Sugar Man en Pierrot le Fou. Heerlijk sfeertje elk jaar!

Cinema en plein air Parc de Villette

7. In Musée Montmarte, een charmant klein museum is deze zomer een expositie over de Parijse jaren van Kees van Dongen. De Nederlandse schilder was beging vorige eeuw korte tijd bevriend met Picasso, voordat Van Dongen uitgroeide tot een van de meest geliefde portretschilders van de Parijse high-society. Nog t/m 26 augustus.

Musee van Dongen Musee Montmarte

8. In Parijs kun je sinds enkele jaren elektrische bootje huren op het Bassin de la Villette, waar het nu als derde Paris Plage-locatie gezellig druk is. Vanaf daar kun je naar het Parc de la Villette varen en aanleggen voor een picknick of zelfs verder het Canal de l’Ourcq opvaren. Meer info: www.marindeaudouce.fr

9. Picknicken bij Yann Arthus-Bertrand

Aan de rand van het Bois du Boulogne in Parijs, ligt het Domaine de Longchamp, het kasteeltje van de bekende Franse luchtfotograaf Yann Arthus- Bertrand. Dit is de thuisbasis van zijn milieuorganisatie en je kunt er vrij rondkijken en picknicken in een tuin die verworden is tot een prachtig bos! Sympathieke sfeer met kunstwerken en (foto)exposities in de open lucht, een sappenbar, een moestuin, activiteiten voor kinderen en tot begin september 2018 een zeer indrukwekkende expositie in het château zelf: Human geheten.

Toegang gratis, bereikbaar per bus vanaf Porte Maillot of per taxi. 

domaine-Yann-Arthus-Bertrand

10Mini-zeilbootjes huren voor de kinderen bij de parkvijvers van Jardin du Luxembourg of de Tuilerieën. Voor €4 koop je een half uur puur kindergeluk..!

kinderen in Parijs zeilbootjes huren Jardin du Luxembourg

Tekst: Nicky Bouwmeester  Beeld: 1. Paris Plage CC Josee Schouten 2. CC/Culturespaces-Nuit-de-Chines, 3. Villa Extraordinaire/Nicky.B, 4. Facebook/CC Fabrique Givrée, 5. Rondvaartboot CC/Jean Pierre 6. Van Dongen – CC/Musée Montmartre, 7.  Vilette/©William Beaucardet 8. Bootje CC/Le Marin Douce, 9. CC/Yan Arthus Bertrand, 10 Zeilbootjes/Nicky B.

LEES OOK:
Top 10 picknickplekken in Parijs
Parijs met kinderen: dit zijn leuke acitiviteiten
Paris Plages 2018, geen zand wel water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button