frankrijk.nl

La Vélo Dingo, fietstocht bij Chambéry

Vorig weekend was in Chambéry de 1editie van La Vélo Dingo. Dit ludieke fietsevenement is een originele manier om de stad en de mooie omgeving te ontdekken. De Nederlandse Liliane, die in de Savoie woont, fietste mee! 

Maffe outfits

Het is stralend lenteweer en ik doe mee aan de middagtocht van La Vélo Dingo, een verklede fietstoertocht met als thema: vive la nature. Al voor de start geniet ik van het bonte gezelschap. Er zijn onder meer verklede bijen, kippen en zelfs compleet in bamboebladeren gehulde kinderfietsjes met enthousiaste kindjes erop. Met deelnemers tussen 2 tot 70 jaar is bijna elke leeftijdsgroep wel vertegenwoordigd bij deze fietstocht!

Velo-dingo-fietsfeestje-Chambery

Optredens onderweg

We vertrekken als groep en al fietsend hoor ik dat er fietsliefhebbers uit Lyon en zelfs uit Avignon zijn afgekomen op dit evenement. Maar ik denk dat ik wel de enige Nederlandse ben. We maken een eerste stop boven op Colline de l’Échaud. Verrassing: er wacht ons een theatervoorstelling. Een fantastisch schouwspel in de open lucht! Zingend en fietsend geeft een groep acrobaten een ongelooflijk leuk showtje weg. Een mooie mix van dans, acrobatiek en muziek. Heel origineel en ontzettend goed uitgevoerd. Dat wil ik nog wel een keer zien!

Idyllisch deel van de Savoie

We fietsen verder richting Lac Saint-André. De heuvelachtige fietstocht is adembenemend, want dit is een idyllisch deel van de Savoie Mont Blanc. Zo passeren we weiden vol gekleurde veldbloemen en heuvels met groene wijnranken. Ook al woon ik hier, van zulke uitzichten krijg ik nooit genoeg! We maken een korte pitstop en drinken siroop uit de regio. Vervolgens weer op de pedalen richting het Parc de Buisson Rond, in Chambéry zelf, voor de tweede openluchtvoorstelling.

wijngaarden rond Chambery

Note to self: meer sporten!

En ook dit is weer een wonderbaarlijk schouwspel: in een gigantische spiraal weten 5 acrobaten zich in de meest bijzonder posities te manoeuvreren. De vrouwen zijn in jeans gehuld en bewegen op muziek zwevend in de ruimte, hangend aan deze gigantische spiraal. Help, hoe doen ze dat? (#notetoself: meer sporten, Liliane!)

velo-dingo-fiets-evenement-chambery

8 uur onderweg, tijd voor een borrel

Helemaal opgetogen van zoveel leuke ervaringen fietsen we in een bijna onfrans uitgelaten sfeertje terug naar het beginpunt. Ik realiseerde helemaal niet dat we inmiddels al bijna 8 uur onderweg zijn. Tijd voor een borrel met z’n allen. Mag ik volgend jaar weer mee?

Velo-dingo-chambery-cc-off

Praktische informatie La Vélo Dingo

La Vélo Dingo is een initiatief van Grand Chambéry Alpes Toursime dat hier een jaarlijks evenement van wil maken. In 2018 kon je kiezen voor 2 (korte) routes of de combinatie van beide in 1 route. Onderweg zijn er drinkstops en kun je genieten van openluchtvoorstellingen (entree vereist). Zodra de data voor volgend jaar bekend zijn laten we het je weten of houd de website van La Vélo Dingo in de gaten! Voor meer informatie over fietsmogelijkheden in de Savoie Mont Blanc: www.savoie-mont-blanc.com

Velo-Dingo-Lily-fietst-mee-Chambery

Kleine Lily, op de foto, had de dag van haar leven en was nog lang niet moe.

Tekst: Liliane Villeminey/Josée Schouten Beeld: CC/Liliane Villeminey (behalve openingsbeeld en beeld verklede fietsers CC/Vélo Dingo).

LEES OOK:
Le V63, nieuwe fietsroute in de Savoie
Lunchen met uitzicht op het Lac du Bourget

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *