frankrijk.nl

Shoppen in Aix-en-Provence

Tijdens de zomervakantie een dagje winkelen in die heerlijke Provençaalse stad Aix-en-Provence? Josee ging alvast op zoek naar niet-te-missen-straatjes en adresjes.

TIP! Haal al bij aankomst in Ax-en-Provence meteen een stadsplattegrond bij het Office du Tourisme. Vanaf welke kant je de stad ook binnenkomt, volg Centre en op een gegeven moment zie je ook borden met de bekende i en Office du Tourisme en/of Place La Rotonde. Je vindt daar ook diverse parkeergarages. Ik koos voor Parking Cardeurs bij Place des Cardeurs. Om het Aix-en-Provence gevoel te krijgen start je met een kopje koffie op een van de talloze terrasjes op Cours Mirabeau, de bekende stadsboulevard die vanaf Place de la Rotonde begint.

Kijk op de kaart: in de buurt van de kathedraal en het Hôtel de Ville liggen 2 va de leukste winkelstraten van de stad: Rue Mathéron en Rue Paul Bert. Hier een impressie van de winkels die je daar tegenkomt.

Deco&Design: Rue Mathéron en Rue Paul Bert

Nouvel Arrondissement – 6 Rue Mathéron

Winkel Nouvel Arrondissement in Aix-en-Provence

Een winkel vol met leuk serviesgoed, klein meubilair, sieraden, cadeau-artikelen en achterin een kleine theesalon. Dit is het droomwereldje van eigenaresse Stella, die een goeie baan als juriste in Parijs opgaf om invulling te geven aan haar passie: een podium bieden voor de originele ontwerpen van Franse designers. Waarom in Aix en niet in Parijs, vraag ik? Omdat dit de stad is waar ze haar studentenleven heeft doorgebracht en waaraan ze haar hart verpand heeft. En omdat de vele ontwerpers die zij kent hier nog niet vertegenwoordigd zijn…nu dus wel ☺

Magasin General Plus – 3-5 Rue Mathéron

Winkel Magasin General Plus - 3-5 Rue Mathéron, Aix-en-Provence

Magasin General Plus is een heerlijke winkel vol met gadgets, veelal voor mannen. Denk grappige thermoskannen à la bierblikje, Opinel-messen, snijplanken, lampenbollen, zeep, huisnummers en originele kledinghaakjes. Er is ook nog een bescheiden kledingafdeling met vooral leuke printshirts.

Cink – 2 Rue Paul Bert

Deze woondecoratiewinkel is vooral een inspiratiebron als je op zoek bent naar leuke woonideëen-voor-thuis. Ga naar boven en verwonder je over de mooie mix van kleur, stof, verlichting en meubilair.

Arts & Lunettes – 3 Rue Paul Bert

Brillenboetiek Arts & Lunettes - 3 Rue Paul Bert

Na 30 jaar als opticien te hebben gewerkt, zette Amandine Thévenon een andere bril op en begon in Aix een eigen brillenboetiek. Bijzonder is dat elk montuur een uniek ontwerp betreft van veelal Franse créateurs. Ongeveer 80% van de collectie is alleen hier te koop. En ze weet exact welke bril goed bij je gezicht past. Dus zoek je een exclusieve zonnebril, ga dan hier vooral naar binnen!

60 degrés –Tisanerie Moderne – 6 Rue Paul Bert

60 degrés –Tisanerie Moderne -6 Rue Paul Bert, Aix-en-Provence

Een theesalon nieuwe stijl! Met louter pure en biologische producten. Dat hadden de 2 eigenaren Yannick en Aurelien voor ogen met de opening van 60 Degrés. Van de traditionele cup of tea tot Franse tisanes, bijzondere kruidentheeën en ijsthee in onvoorstelbaar veel smaken. Om te kopen of ter plaatse te proeven. Er is ook een kleine kaart met verantwoorde lunchgerechten en taartjes.

La Cuisine de Margot – 10 Rue Paul Bert

La Cuisine de Margot - 10 Rue Paul Bert, Aix-en-Provence

Als koken je hobby is dan mag je deze winkel niet missen! Je vindt hier alles, van klassieke producten tot innovatieve keukenoplossingen. Bakvormen voor cannelés of éclairs? √ Check! Een mini- of maxi pergolator? √ Check. Verder veel handige kleine keukenattributen die perfect zijn als cadeautje.

Brothers’Workshop – 16 Rue Paul Bert

Winkel Brothers’ Workshop - 16 Rue Paul Bert, Aix-en-Provence

Op zoek naar leuke kaartjes, originele cadeau-artikelen, affiches of handige keukengadgets? Je vindt het allemaal in deze design-decoratiewinkel!

Mode: Rue Méjanes, Rue des Chapeliers en omgeving

Op de hoek van Rue Paul Bert, bij Place de l’Hotel de Ville, ga je de Rue Méjanes in. Hier vind je – naast té verleidelijke chocolade- (Jeff de Bruges) en patisseriewinkels (Maison Riederer) de betere modewinkels. Neem een kijkje bij onder andere Friends, Wood, IKKS. In de diverse zijstraten vind je de bekendere merken zoals GAP (Rue des Chapeliers), Cos (Rue Espariat), Naf Naf of Kookaï (Rue Clemenceau). Leuk, hip en heel betaalbaar is Melle Louise, op 6 Rue des Chapeliers. Je kunt in dit gedeelte rustig alle straatjes nemen als je nog niet bent uitgeshopt: er is genoeg! En kijk dan vooral ook bij LEï1984 in de Rue Courteissade, vernoemd naar deze jonge ontwerpster, een geborgen en getogen Aixoise. Ben je geïnteresseerd in meer lokaal design, ga dan langs Les Passagers Aix (55 Cours Mirabeau), een werkplaats en tevens pop-up store van jonge ontwerpers uit de stad.

De grote merken Zara en H&M zul je in deze wijk overigens niet vinden: die zitten in het grote winkelcentrum Les Allées Provençales, achter het Office du Tourisme.

Lunchplekjes voor tussendoor

Place des Cardeurs: een plein vol met eettentjes en restaurants in Aix-en-Provence

Place des Cardeurs: een plein vol met eettentjes en restaurants. Tip: Le Cardeur Bacchus

Rue Isolotte: straatje met hoofdzakelijke eetadresjes, tussen Rue Espariat en Place Seraphin Gilly. Tip: Les Vieilles Canailles.

Cours Mirabeau: toeristischer maar genoeg terrasjes om uit te kiezen.

Hoek Rue Matheron/Rue Paul Bert: Pietro&Co, een leuk Italiaanse kruidenierswinkel met mozzarellabar en Italiaanse charcuterie, waar je ook broodje kunt bestellen.

Bonne journée à Aix! Josee

Le Bistrot de Philosophes in Aix-en-Provence

Tekst en beeld: Josee Schouten (laatste update mei 2018).

LEES OOK:
3 charmante slaapadresjes in Aix-en-Provence
7x zien & doen in Aix-en-Provence
Top 8 leukste markten van Zuid-Frankrijk (waaronder Aix!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *