frankrijk.nl

La Felicità, nieuwe foodhallen in Parijs

Parijs heeft een nieuw restaurant van recordformaat: 4500 m2 groot! Het gaat om het nieuwste adres van het imperium van Big Mamma: uiterst hippe Italiaanse restaurants in de hoofdstad. Of nou ja, restaurant… dit is eigenlijk een complete foodhal!

Apérol Spritz, truffelrisotto, burrata, pasta met salieboter… Sinds enkele jaren is de Italiaanse trattoria nieuwe stijl een hit in Parijs. Vooral de restaurants van Big Mamma hebben een ongekend succes: deze horecagroep van 2 jonge ondernemers opende in 3 jaar wel 6 restaurants in de hoofdstad. Met als vaste formule: jonge Italiaanse koks, kwalitatieve 100% Italiaanse producten, zeer Instagram-vriendelijke gerechten, een trendy inrichting en adressen in jonge wijken als Oberkampf, Batignolles, Pigalle en Bastille.

Nieuwe foodhal XL-restaurant Parijs La Feicità

XXL-restaurant in vroeger treindepot

Bij geen enkel restaurant van Big Mamma kun je vooraf reserveren en de rijen voor de deur zijn vaak ellenlang. Maar het hoort bij de succesformule, zo kunnen deze modieuze trattoria’s relatief lage prijzen hanteren (zoals pasta’s van €12, pizza’s vanaf €8). Enkele dagen geleden opende de groep een 7e adres in de hoofdstad. In een vroeger treindepot, Station F, in het 13e arrondissement. De afmetingen zijn indrukwekkend: La Felicità biedt zitplaatsen voor 1.000 mensen! Eigenlijk is het ook niet één restaurant maar een verzameling van diverse foodbarretjes en terrassen.

Felicita Paris

Tiental verschillende (food)bars

Ook hier worden alle verschillende bars bemand door vlot, jong personeel (veel tatoeages, baarden, petten, sloven) die pizza in houtovens schuiven, vlees grillen, salades maken en cocktails mixen. Er zijn een tiental verschillende barretjes, met behalve wijnen, vleesgerechten, pasta, biologische pizza en gelati, ook niet-specifiek Italiaanse smaken, zoals een pop-up hamburgerbar en een Biergarten. In 2 oude treinwagons kun je zelfs gerechten eten met rauwe vis (tartare, ceviche). Ook voor deze locatie van Big Mamma is nagedacht over het interieur, de groep vroeg zelfs het advies van sterarchitect Jean-Michel Wilmotte.

Nieuwe foodhal XL-restaurant Parijs La Feicità pizza

La Felicità, cafés 7 dagen per week geopend, van 8.00 uur-2.00 uur. Op maandag en dinsdag restaurants alleen open voor de lunch. Metrohalte: Bibliothèque François-Mitterrand
Meer informatie: www.lafelicita.fr De andere adressen van Big Mamma vind je hier: www.bigmammagroup.com

PLUS+ DJ’s en live-muziek op donderdag- en vrijdagavond tot 2 uur ’s nachts, en regelmatig sessies van Radio Nova (lees ook: 7 Franse radiozenders om te kennen)

KOOK-/KADOTIP: geïnspireerd geraakt na een bezoek aan Big Mamma? Verwen jezelf dan met het 480 pagina’s (!) tellende kookboek: BIG MAMMA Italiaanse gerechten (2017, €25,95) ) of het onlangs uitgegeven Big Mamma’s Cucina Populare met de echte Italiaanse klassiekers, (2020, € 35).

Felicita Paris

Felicita Paris

Felicita Paris

Nieuwe foodhal XL-restaurant Parijs La Feicità

Beeld: collages CC/Jerome Galland- Big Mamma en overig ©Ulrike Grafberger

LEES OOK: 
Het grootste terras van Parijs: Ground Control
5 Franse zangeressen om te kennen in 2018

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *