frankrijk.nl

Lekker rustig: NO KIDS-adresjes

Je ziet ze steeds vaker: ‘adults only’-vakantieadressen waar alleen volwassenen welkom zijn. Niet omdat de eigenaren van deze B&B’s of hotels iets tegen kinderen hebben, maar omdat ze hun gasten volledige rust willen bieden. Wie daar nog het meeste van genieten? Ouders die even weg zijn zonder kroost!

De vakantie is niet altijd de kalmste periode voor gezinnen. De onbekende omgeving, de hele dag buiten, hoge temperaturen, te laat naar bed… Daar krijg je opgewonden kindjes van. En dat is op zich heel gezellig, als je maar op een plek zit waar je de ruimte hebt en het allemaal niet uitmaakt. Elke ouder die wel eens met een woedende kleuter in net wat te chic restaurant heeft gezeten, weet ongetwijfeld wat we daarmee bedoelen.

Echt uitrusten, geen gedoe

Andersom kan het zijn dat je reist zonder kinderen en tijdens je romantische weekendje weg of je hoognodige uitrustvakantie niet speciaal zit te wachten op luid geschreeuw en gespetter rond het zwembad. Alles heeft te maken met verwachtingen… Daarom vinden wij het een prima ontwikkeling dat er nu ook B&B’s en hotels zijn die gewoon duidelijk zeggen: wij zijn een echt stilte-adres, bij ons liever geen kinderen. Dit zijn 5 van dat soort adresjes, waar je echt zeker bent van een rustgevende vakantie:

Vakantiehuis Mas d'Oléandre, geen kinderen; stilte rond het zwembad

Mas d’Oléandre: luxe gîtes in de Gard

Leonard en Esther hebben een paradijselijke plekje gemaakt van een vroegere schaapsboerderij net buiten Uzès, met 4 elegante vakantiehuizen voor 2 personen. Je kunt hier uitrusten in de prachtige tuin met zwembad, mooi wandelen in de omgeving en eventueel aanschuiven bij de uitstekende tables d’hôtes! Informatie & boekingen


Leuk vakantiehuis in Zuid-Frankrijk Art en Route Ardèche

Art en Route: B&B en gîtes in de Ardèche

Het noorden van de Ardèche is al relatief kalm en rond de oude zijderupsboerderij van Marie Louise en Hans geniet je helemaal van de stilte. Veel fijne zithoekjes in de tuin, prachtig uitzicht op de Monts d’Ardèche en er hangt hier een artistieke sfeer, want Marie Louise schildert. Meer informatie


Chambres d'hotes Bonnieux Luberon zwembad

Maison Valvert: B&B, boomhut, gîtes in de Provence

Prachtige chambres d’hôtes vlak bij het bekende dorpje Bonnieux in de Luberon. De luxe boomhut op het terrein is héél romantisch en ook de gastenkamers en gîtes zijn sfeervol ingericht. De Vlaamse Cathy vertelt je tijdens het uitgebreide ontbijt alles over de omgeving. Meer informatie


Domaine le Bois des Dames: mini-hotel in de Drôme Provencale

Geweldig vakantieadres tussen de lavendelvelden en truffeleiken van de Drôme, niet ver van Grignan. De attente Clotilde en Anton zijn zelf ouders van 2 (inmiddels volwassen) kinderen, maar in hun charmehotel willen ze hun gasten zoveel mogelijk rust bieden, dus het meenemen van jonge kinderen raden ze af. Sowieso zijn ook hier alle kamers voor maximaal 2 personen.  Meer informatie


B&B gites in de Berry bij Domaine le Haut Verger

Domaine Le Haut Verger: B&B en gîtes in de romantische Berry

Bij Ester en Jos is het zo heerlijk rustig dat je zin krijgt om stapels boeken te lezen! Dat kan ook komen door de nabijheid van het charmante dorpje Gargilesse, waar hun landhuis vlak naast ligt. Dit dorp in de Berry werd namelijk bekend door de 19e-eeuwse schrijfster George Sand en het is nog altijd een geliefde plek voor kunstenaars, musici en schrijvers. Je kunt hier slapen in een van de 5 gastenkamers of in de 2 tweepersoons gîtes in de vroegere tuinmanswoning. Meer informatie


Villa Cedria: B&B in achterland van de Côte d’Azur

Villa Cedria B&B aan de Cote d'Azur

Villa Cedria maakt deel van de groep Côte d’Azur Autrement, een particulier netwerk van 15 B&B’s in het achterland van de Côte d’Azur. Deze Provençaalse villa, wordt gerund door de Nederlanders Rob en Willem en hun 2 teckels. De stijl is romantisch, Provençaals en eigentijds. Relaxen staat hier met hoofdletters geschreven, vandaar dat de heren een no-young kids policy hebben: kinderen zijn pas welkom vanaf 16 jaar.  Meer informatie en boeking


Beeld linksboven: CC/Jordan Baure (UNPL)

LEES OOK:
Romantische vakantieadressen in Frankrijk
3 hotel-kastelen in de Languedoc-Roussillon
Mooie B&B’s en gîtes in de Vendée en Loite-Atlantique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *