frankrijk.nl

Rabarbertaart op z’n Frans

Rabarber ligt weer volop bij de groenteboer, uitstekend moment om te genieten van deze friszure plant. Ook de Fransen weten ze er wel raad mee in de keuken. We ontfutselden Carole haar familierecept voor tarte à la rhubarbe.

rabarbertaart-tarte-rhubarbe

Carole’s recept voor Tarte à la rhubarbe 

INGREDIËNTEN

DEEG:

  • 250 gram bloem
  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 ei

Meng alles in een deegkom en kneed het samen totdat je een deegbol hebt. Zet het minstens 2 uur in de koelkast. Laat het na de koeling 15 minuten rusten voordat je het gaat gebruiken.

VULLING:

  • 500 gram rabarber (schoongemaakt)
  • 2 eieren
  • bekertje crème fraîche (200 gr)
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel (facultatief)

BEREIDING:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C
  • Was de rabarber en snijd haar in kleine stukjes van zo’n 1,5 cm.
  • Rol het deeg uit en bekleed de vorm (24-26 cm). Prik met een vork in de deegbodem.
  • Vul de taart met de rabarberstukjes.
  • Meng vervolgens de 2 eieren, de crème fraîche, de suiker en eventueel de kaneel en schenk het mengsel over de rabarber.
  • Zet het in de oven, baktijd ca. 30 minuten op 200 °C.

Rabarbertaart - tarte a rhubarbe
Oordeel proefkonijn Josee:

“Tjonge jonge, wat is dit smullen! De frisse smaak van de zachte rabarber combineert perfect met de zoete vulling en zorgt voor een kleine smaakexplosie op je tong. En vooral niet wachten tot de rabarbertaart helemaal is afgekoeld; lauwwarm smaakt ie het allerlekkerst!”

Josee rabarbertaart Franse recept koken makkelijk dessert

LEES OOK:
Clafoutis met kersen: heel makkelijk te maken

2 reacties op “Rabarbertaart op z’n Frans”

  1. Aline schreef:

    Ne pas oublier de peler la rhubarbe, autrement il y a tous les fils et ce n’est pas agréable. Je pense que de mettre un peu moins de sucre est possible. En fait ca fait des années que je fais des tartes à la rhubarbe sans recette (elle ressemble à celle-ci) moins de sucre et tous mes invités la trouve toujours parfaite. Merci pour la recette, ca donne envie 🙂

  2. Janny schreef:

    De combinatie rabarber-frambozen is ook aan te raden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *