frankrijk.nl

Ouf, mooie Franse vintage fietsen!

Trop belles, deze nieuwe retro-fietsen van Peugeot. Ze zijn (nog) niet verkrijgbaar in Nederland, maar je zou er bijna voor naar Frankrijk rijden. Deze zomer met een lege fietsendrager op vakantie?

Op brocantes in Frankrijk kun je pareltjes van oude racefietsen tegenkomen. Van oude Franse fietsmerken met klinkende namen zoals Mercier, Bernard Carré, Hirondelle, Gitane, Helium en natuurlijk Peugeot. Met een turquoise of oranje frame, witte banden, leren handvaten… Voor een paar tientjes vind je roestige prachtmodellen waarvan je je afvraagt of ze lang geleden niet eens meegedaan hebben met de Tour de France.

Nieuwe vintage fiets van Peugeot

Le vélo vintage est cool

Vintage-fietsen zijn weer helemaal in de mode in Frankrijk en op diversen plaatsen vinden nostalgische fietsevenementen plaats, zoals de geweldige Anjou Vélo Vintage in juni. Veel deelnemers rijden daarbij op echt oude fietsen, maar er zijn ook steeds meer nieuwe-oude modellen op de Franse markt. Peugeot, die al sinds 1885 fietsen maakt, haakt ook in op deze trend. Onlangs lanceerde het merk in Frankrijk de nieuwe lijn Legend. De vormen van deze modellen zijn heel klassiek, maar de techniek is helemaal van nu. Moet je eens kijken wat mooi…

Collectie Legend van Peugeot, aluminium frame, vanaf €500: cycles.peugeot.fr

Nieuwe retro-fietsen van PeugeotBeeld: CC/Peugeot, collectie Legend

LEES OOK:
Vintage fietstocht in de Loirevallei
ViaRhôna, mooie fietsroute in de Rhône-vallei
De mooiste fietsroutes van de Provence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.