frankrijk.nl

3 charmante hotels in Aix-en-Provence

Aix-en-Provence is een heerlijk start- of eindpunt van een bezoek aan de Provence. In deze elegante Zuid-Franse stad kun je prachtige wijken ontdekken en uitstekend winkelen. En dan hebben we het nog niet over al die mooie pleinen vol terrassen om tot laat op te dineren. Bij deze hotels kun je dan mooi je koffers parkeren.

Hôtel de France: sfeervol slaapadres, hartje stad

In het oude centrum aan een gezellig pleintje direct achter de flaneerstraat Cours Mirabeau ligt het Hôtel de France Dit was het eerste hotel in Aix en dateert dan ook uit de 18e eeuw. Dat wil zeggen: vooral de façade en de majestueuze ontbijtzaal herinneren aan die periode. De 25 kamers zijn helemaal van deze tijd!

Hotel de France in Aix-en-Provence

Kamers vanaf €131, meer informatie: hoteldefrance-aixenprovence.com

Hôtel Le Cardinal: ouderwets en oerFrans hotelletje

Hotels met de ouderwetse charme van dit eenvoudige tweesterren hotel vind je niet veel meer. Het ligt aan de àndere kant van Cours Mirabeau, in de elegante 17e-eeuwse wijk Mazarin, met enkele van de mooiste herenhuizen, pleintjes en fonteinen van Aix-en-Provence. Meestal kiezen we op frankrijk.nl voor slaapadressen die – vooruit – wat minder oubollig zijn, maar Le Cardinal heeft zo’n heerlijk authentieke sfeer. Aan het ontbijt in de salon met bloemetjesgordijnen, antiek en schemerlampen. Terwijl je verderop de receptionist hoort in het Frans hoort ratelen in een piepklein kantoor. De hele sfeer is als in een oude Franse film…

Hotel Cardinal Aix-en-Provence

Kamers vanaf €80, meer informatie: www.hotel-cardinal-aix.com

Hotel Cézanne: design en kunst

In Aix word je vaak herinnerd aan de beroemdste inwoner van de stad: Paul Cézanne. Zo ook in dit boetiekhotel. Al bij binnenkomst valt je oog op de grote moderne kunstwerken aan de muur. Ook de 35 kamers hebben artistieke details zoals originele designlampen en hippe fauteuils. Elke kamer is anders, ook qua kleuren (zelfs oranje of groen!) Erg klantvriendelijk vonden we de minibar in de kamer, die helemaal gratis is maar geen alcoholische dranken bevat. Voor wijn of iets sterkers kun je naar de honesty-bar beneden. En dat glaasje kun je er daarna weer afsporten in de fitnessruimte in het souterrain. Goed om te weten: dit hotel in het drukke centrum heeft een eigen parking op 50 meter! (wel vooraf een plek reserveren).

Hotel Cézanne in Aix-en-Provence

3 typen kamers, vanaf €149, meer informatie: www.hotelaix.com

Voor een volledig overzicht van hotels in Aix-en-Provence, klik hier

Aix en Provence zonnig terras binnenstad CC/Josee

Tekst: Josee Schouten en Nicky Bouwmeester Beeld: Josee Schouten (behalve Le Cardinal/CC en linksboven CC/Hôtel Cézanne)

LEES OOK:
Aix-en-Provence: 7x zien en doen
Wandelen op de Sainte-Victoire bij Aix-en-Provence
Winkelen in Aix-en-Provence

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *