frankrijk.nl

Familietripje Toulouse? Goed idee!

Toulouse is heel leuk voor een tussenstop van een dag of twee, als je in het Zuidwesten van Frankrijk op vakantie gaat. En zelfs rechtstreeks vanuit Nederland kun je plaats makkelijk bereiken dankzij een nieuwe rechtstreekse vliegverbinding. Ook leuk als citytrip met kinderen? Josee zocht het uit.

Toulouse: La ville rose

Als vierde grootste stad van Frankrijk had ik me ingesteld op heel veel wandelkilometers, maar wat blijkt? De authentieke binnenstad – met alle musea, shops, terrasjes – is heerlijk compact. Ideaal om je met opzet te verdwalen in  de vele kleine straatjes. En perfect voor de combi shoppen – museum/abdij/kerk bekijken – terrasje pakken. Wil je het toch wat voortvarender aanpakken, of is het te warm om te lopen, dan kun je gebruik maken van het fietsleensysteem, dat net zo werkt als in Parijs. Fiets dan vooral  de eeuwenoude brug Pont-Neuf over of blijf langs de oevers van de Garonne rijden, bijvoorbeeld naar het prachtige botanische park Jardin des Plantes.

Oevers van de Garonne in Toulouse

Geschikt voor families?

Toulouse leent zich prima voor een vriendinnentrip, zoals ik heb gemaakt, maar hoe is het voor families? Als Franse luchtvaartstad bij uitstek (Airbus) ligt het voor de hand dat de grootste familie-attractie Cité de l’Espace, het themapark over de ruimte en ruimtevaart is. Hier kunnen kinderen letterlijk in de huid kruipen van astronauten: er is een levensgrote replica van de raket Ariane 4, je kunt ervaren hoe het is om gewichtsloos te zijn, hoe het astronautenvoedsel smaakt en zelf door het heelal reizen dankzij de 3D-films in het IMAX-theater.

TIP: vermijd de wachtrij en boek vooraf je tickets!

Cité de l’Espace, het themapark over ruimte en ruimtevaart

Luchtvaartmuseum en Airbus-fabriek

Wannabee-piloten (groot/klein) kunnen ook nog een bezoek brengen aan Musée Aeroscopia, het luchtvaartmuseum direct naast de luchthaven. Hier kun je je vergapen aan tal van militaire en passagierstoestellen die hier ooit zijn gemaakt, zoals de Concorde en de eerste Airbus A300B. Vanaf het museum is het ook mogelijk een begeleid bezoek te brengen aan het paradepaardje van de luchtvaartindustrie van Toulouse: de Airbus-fabriek (wel reserveren!). Deze zomer is er bovendien een leuke expositie in het museum: Tintin et ses avions oftewel de vliegtuigen uit Kuifje!

Luchtvaartmuseum en Airbus-fabriek Aeroscopia in Toulouse

TIP! Familiekamers in Hotel 1091 Pullman Toulouse-Centre

Dankzij de economische drukte die de luchtvaartindustrie met zich meebrengt, vind je relatief veel zakenhotels in Toulouse. Met als voordeel dat juist deze in het weekend vaak voordelige tarieven en familiedeals hebben. Zoals het hip ingerichte Pullman Toulouse, in de stad gelegen op ongeveer 10 minuten van het centrale Place du Capitole. Hier verblijven en ontbijten (max.) 2 kinderen tot 12 jaar gratis op de kamer bij hun ouders, is er een babysit-service en een tv-zender met alleen tekenfilms.

Hotel 1091 Pullman Toulouse Centre

Pullman Toulouse, 84 allée Jean-Jaurès, 31000 Toulouse, kamers vanaf €100/nacht. Twee kamers naast elkaar €198.

Cité de l’Espace is dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur (tot 19.00 uur in het weekend). €21 (of €19,50 p.p. bij min. 4 personen). Vervoer per bus/metro vanaf centrum.

Aeroscopia is dagelijks geopend van 9.30 tot 18.00 (19 u tijdens schoolvakanties). €12,50 volw, €10 kinderen. Fabriekstour €23/€19.

Couvent des Jacobins in Toulouse

PLUS+
– Met een Pass Tourisme, van het Office du Tourisme van Toulouse, is toegang tot openbaar vervoer en diverse attracties gratis of met korting (bijv. 15% korting op het Cité de l’Espace en 10% korting op Aeroscopia).

Tekst: Josee Schouten Beeld: ODT Toulouse (linksboven: bar du Matin-CC/P.Nin, klooster van de Jacobins-CC/Patrice Thebau, Place Daurade-CC-D.Viet), Aeroscopia, Pullman Toulouse

LEES OOK:
GROETEN UIT… Toulouse
Shoppen in Toulouse: de leukste winkelstraatjes
Lunchen in de overdekte markthallen van Toulouse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Button