frankrijk.nl

Cointreau Fizz: frisse Franse cocktail

Wist je dat Cointreau, de beroemde Franse likeur van sinaasappelschil, uit Angers komt? Carole kreeg een rondleiding in de distilleerderij en leerde een Cointreau Fizz maken. Met slechts 3 ingrediënten een heel makkelijke, bruisende cocktail voor de zomer.

Wil je eerst de cocktail proeven of eerst distilleerderij bezoeken? Oké, ik zie dat je ongeduldig bent, laten we beginnen met het belangrijkste.

Ingredienten Cointreau Fizz:

  • ijsblokjes
  • sap van een halve limoen (tip: om extra sap uit een limoen te krijgen moet je de vrucht voor het opensnijden eerst even over het aanrecht rollen terwijl je er wat kracht op zet)
  • 2/3 deel spa rood
  • 1/3 deel Cointreau

Verder kun je nog een schijfje limoen of sinaasappel, wat frambozen, 1 of 2 muntblaadjes, of 2 dunne plakjes komkommer en 1 basilicumblaadje toevoegen.. De mogelijkheden zijn eindeloos..! Meer recepten van cocktails met Cointreau staan op deze site.

Cointreau in Angers

Le Carré Cointreau in Angers

De sinaasappels die de basis vormen voor Cointreau groeien natuurlijk niet rond Angers, dat in de Loirevallei ligt. Maar de beroemde likeur wordt hier wel al sinds de 19e eeuw gemaakt. In Saint-Barthélemy-d’Anjou om precies te zijn. Achter de deur van het museum en de distilleerderij met zijn prachtige koperen distilleertoestellen, maak je een bijzondere reis door het land van de sinaasappels! Verder zal ik niet te veel verklappen over het verhaal van Edouard-Jean en Adolphe Cointreau, twee banketbakkers die in 1849 met de distillatie begonnen van een toen nog zeldzame vrucht. De zoon van Edouard-Jean lanceerde in 1875 de beroemde sinaasappellikeur in een vierkante fles. Het recept is sindsdien niet veranderd en wordt van generatie op generatie doorgegeven. Je kunt wel diverse soorten van de drank vinden in de leuke winkel en er is ook een gloednieuwe cocktailbar, Le Carré.

Cointreau Le Carré in Angers

Cointreau Le Carré in Angers

Le Carré Cointreau: uitsluitend op afspraak te bezoeken van dinsdag tot zaterdag: Tel +33 (0)2 41315050, [email protected] Boetiek geopend van 11.00-18.00 uur, gesloten op zondag en maandag.

Terrassen in Parijs waar je een Cointreau Fizz kunt proeven

Tekst & beeld: Carole Goelitz (foto Cointreau Fizz CC/Cointreau)

LEES OOK:
Frosé, fris zomerdrankje
Insidertips voor Angers, bruisende stad in de Loirevallei

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *