frankrijk.nl

Carcassonne in Wonderland

Toestandje in Carcassonne: op de middeleeuwse stadsmuren hangen sinds kort grote gele cirkels en niet alle locals zijn daar even blij mee. Het gaat om een tijdelijk kunstwerk en het ziet er best spannend uit. Maar ‘gewone’ foto’s maken van de beroemde Unesco-site wordt lastig komende zomer.

Op uitnodiging van het Centre des Monuments Nationaux heeft de Zwitserse kunstenaar Felice Varini grote cirkels laten plakken op de stadsmuren van Carcassonne. Dit ter viering dat de Cité 20 jaar geleden tot Werelderfgoed van Unesco is benoemd. Voor de aanleg zijn de wallen en torens eerst beschenen met de reusachtige cirkels, die elektromagnetische straling moeten voorstellen. Hoogtewerkers aan touwen konden zo de contouren tekenen met krijt en brachten vervolgens een geel tape aan op de juiste plekken. Het is alleen de vraag hoe lang dit huzarenwerkje standhoudt, want boze omwonenden hebben delen van het hypnotiserende kunstwerk al verwijderd. Oeps. Vind jij ervan?

Cercles Concentriques Excentriques van Felice Varini, t/m 30 september 2018. Meer informatie: Centre des Monuments Nationaux

Une publication partagée par @tuaharno le

Une publication partagée par Nolwenn Rlt (@nolrlt) le

Une publication partagée par Inge Keymolen (@ingekeymolen) le

Une publication partagée par Sam Welch (@sam.welch.music.production) le

Une publication partagée par Natalia (@natalia_france34) le

Beeld: linksboven CC/Instgram Natalia_France-34

LEES OOK:
5 redenen om de Languedoc-Roussillon te bezoeken
Riberach, ecolodge-hotel in de buurt van Carcassonne

Cruisen op het Canal du Midi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *